Logo culemborgsecourant.nl


Opstaporkest verwelkomt publiek in showroom
Opstaporkest verwelkomt publiek in showroom (Foto: Theo van Dam)

Winterconcerten in Culemborg

Culemborg - De Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes en Visscher PGH autogroep organiseren ook dit jaar weer met plezier de Visscher PGH autogroep Winterconcerten.
In 2020 wordt de succesformule van een concert tussen de auto’s voor de zesde keer door Visscher en Pieter Aafjes uitgevoerd in de showroom en werkplaats van Visscher PGH aan de Pascalweg 29 in Culemborg.
Door de grote belangstelling zijn er ook dit jaar twee concerten: Het eerste concert op zaterdagavond 8 februari en op zondagmiddag 9 februari een Matinee Concert. Aan beide concerten zullen alle drie de orkesten van Pieter Aafjes deelnemen. Henk Visscher zal tijdens beide concerten uw gastheer zijn.
Tijdens het Winterconcert zal een divers programma te horen zijn van de drie orkesten van de Koninklijke Harmonie. Het Opstaporkest van de vereniging opent de avond. Dit orkest bestaat uit de jongste leerlingen van de vereniging en geeft het publiek, samen met dirigent Jonie Pijpers, een warm welkom in de showroom. Onder haar leiding zetten nieuwe leden hun belangrijke eerste stap in het leren samenspelen bij een harmonieorkest.
Na de ontvangst begint het concert in de werkplaats, die geheel wordt omgebouwd tot concertzaal. Het Midden orkest opent het concert o.l.v. hun nieuwe dirigent Marilou Krouwel. Zij zullen deze avond een speciaal première stuk “Bellerophon” ten gehore brengen. Bijzonder is, dat de componist van dit werk Teun Buwalda als trombonist in het Midden orkest speelt. Een spannende aangelegenheid voor componist en muzikanten hoe dit stuk door het publiek wordt ontvangen. Verder staan werken van Jan van der Roost, Jacob de Haan en Carlos Marques op het programma.
Na de pauze voert het Grote Orkest o.l.v. Arjan Gaasbeek een mooie combinatie uit van klassiek zoals de Hongaarse dans no.5 van Brahms, Zigeunerdansen van Jan van der Roost tot filmmuziek, de Charles Chaplin selectie. Verder is er deze avond een speciale solist, de klarinettist Guido van de Ven. Een virtuoos op dit instrument, dat hij zal laten horen in “Doina” een Klezmer werk van C. Engels. Aankleding, licht en geluid worden tijdens deze concerten weer verzorgd door vrijwilligers van Pieter Aafjes, personeel van Visscher PGH en SLR theater en presentatie techniek. De presentatie van de concerten is in de vertrouwde handen van Jurriën van der Veer.
Op zaterdagavond 8 februari bent u welkom vanaf 19:00 in de showroom van Visscher PGH waar u ontvangen wordt met muziek en een drankje. Aanvang is om 20:00. Zondagmiddag is de ontvangst vanaf 13:00. Aanvang van het Matineeconcert is 14.00 uur.
Gratis kaarten zijn vanaf heden te bestellen via www.visscherpgh/winterconcert en via de site van Pieter Aafjes (www.pieteraafjes.nl) of in beperkte mate bij boekhandel Tomey aan de markt 36.Voor beide concerten geldt zolang de voorraad strekt. Dankzij Visscher Autogroep zijn de kaarten voor iedereen, dus ook niet Visscher klanten,gratis,inclusief koffie en een drankje. Wel wordt er gevraagd om een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan Pieter Aafjes.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden