Logo culemborgsecourant.nl

KWC wint najaarseditie Scholenstrijd met twee klassen

Culemborg - In ongeveer zes weken tijd hebben twee vierde klassen van het KWC, onder begeleiding van docent bedrijfseconomie Rens van Stigt, de najaarseditie van Scholenstrijd gewonnen. Een bijzondere prestatie.

Scholenstrijd is een online belegginsgame, speciaal voor middelbare scholieren. Leerlingen leren, aan de hand van door de IEX ontwikkeld lesmateriaal, op een interactieve manier hoe de economie nou precies in elkaar steekt. Twee keer per jaar houdt Scholenstrijd een beleggingscompetitie. In het voor- en najaar. Docent Rens van Stigt begeleidde tijdens zijn lessen economie twee klassen die met Scholenstrijd meededen. En met succes! Zowel klas havo-4 als vwo-4 kwamen bij Scholenstrijd als winnaars uit de bus.

Dat twee klassen van dezelfde school er met de hoofdprijzen vandoor gaan is een bijzondere prestatie. De leerlingen hebben goed hun best gedaan om het beleggen onder de knie te krijgen en hadden aan hun docent een goede leermeester. Het resultaat spreekt voor zich. Havo-4 – die onder de naam Matties handelde – behaalde het hoogste rendement van 5,81%. De prijs die bij deze prestatie hoort is een bezoek aan Euronext Amsterdam, met een gongslag om de beurs te openen en een bezoek aan de AEX Experience. Havo 4-leerling sterre van Zundert nam de groep op sleeptouw. Met een rendement van meer dan 10% was zij de best beleggende leerling in het spel. Vwo-4 – die handelde met de naam KWC handel mee (2) – leverde de beste risico-rendementsprestatie. Als prijs krijgen zij een masterclass beleggen in Amsterdam, verzorgd door Kempen & Co.

Uiteraard is het KWC ook tijdens de voorjaarseditie van Scholenstrijd weer van de partij.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden