Logo culemborgsecourant.nl


Website Energiek Culemborg bundelt duurzame initiatieven

Met een druk op de knop lanceerde wethouder Joost Reus de website www.energiekculemborg.nl. De site bundelt de vele duurzame initiatieven en ideeën die er in Culemborg bestaan. Informatie en tips, geschikt voor iedereen. Thuis en op het werk. Wethouder Joost Reus: "Als wethouder zie ik heel veel dingen gebeuren of ontstaan die bijdragen aan een energieneutraal Culemborg in 2040. Soms heel simpel, soms technisch heel ingewikkeld. Hoe klein of hoe groot, dat maakt niet uit. Iedere stap telt. Ik vind het belangrijk dat we al die stappen met elkaar delen. En elkaar inspireren om ook een stap te zetten. Met deze site kan dat."

Voor iedereen

Hoe kunnen we in onze stad met z'n allen duurzamer wonen, werken en leven? Die vraag staat op energiekculemborg.nl centraal. Antwoorden zijn er te vinden vanuit verschillende invalshoeken. Van energie besparen tot minder afval produceren en van vervoer tot voeding. Wil je weten hoe je kunt beginnen? Of ben je al bezig en wil je een stap verder zetten? Deze site helpt je op weg.

Energiek Culemborg

Ervoor zorgen dat Culemborg energieneutraal is in 2040. Dat is het doel waar initiatiefnemers van Energiek Culemborg met elkaar naar streven. Dat we in Culemborg hernieuwbare energiebronnen gebruiken, dat de netto-uitstoot van broeikasgassen (zoals CO2) nul wordt en dat we zoveel mogelijk grondstoffen hergebruiken. Energiek Culemborg bestaat uit: Vrijstad Energie, Het Nieuwe Wonen Rivierenland, Kleurrijk Wonen, Thermo Bello BV, Raad van Kerken Culemborg, KCB, VOC en Gemeente Culemborg.

Doe mee!

Aansluiten bij dit initiatief? Heb je een idee en wil je een keertje sparren? Zoek je verbinding met andere organisaties of mensen in de stad als het gaat om duurzaamheid? Lijkt het je leuk om mee te doen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op: info@energiekculemborg.nl. Volg ons op www.facebook.com/EnergiekCulemborg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden