Logo culemborgsecourant.nl


Foto: Karin van de Kar

Buurtcentrum Bolderburen: één jaar!

Culemborg - Eén jaar geleden opende Buurtcentrum Bolderburen de deuren. Het is een bruisende plek voor en door bewoners geworden, waar ontmoeting, meedoen en vooral veel gezelligheid centraal staan.

Wensen van bewoners
Bij de opening van het buurtcentrum kwamen zo’n 100 bewoners langs. Er was een wensboom waar zij hun wensen voor de invulling van de activiteiten van het buurtcentrum in konden hangen. Er ontstond ook een geweldige groep vrijwilligers die de wensen het afgelopen jaar hielpen vervullen.

Activiteiten
Diverse momenten in de week is er een mogelijkheid om binnen te lopen voor een kopje koffie. Er is een wandelgroep, een club die eens per maand een aanschuiftafel verzorgt. Daarnaast kunnen bewoners spelletjes pakken, haken, breien en iedere donderdagochtend wordt er geschilderd.
Verder hebben er allerlei grote activiteiten plaats gevonden zoals de Wereld dag, de zomer spelen en de Halloween optocht. In de hele maand oktober konden kinderen knutselen voor Halloween.

Ervaringen
Met alle vrijwilligers en bewoners heeft een evaluatie plaats gevonden. Conclusie: het buurtcentrum is een bruisende plek geworden waar jong en oud zich welkom voelt.
Bezoeker Arres van Geelen bouwde door het buurtcentrum een nieuwe vriendenkring op. “Sinds 9 maanden woon ik weer in Culemborg. Het is best lastig om op mijn leeftijd weer een kennissenkring op te bouwen. Het buurtcentrum voelde gelijk als een warm bad. De mensen zijn zo sympathiek. Er is echt gemeende belangstelling voor elkaar. Ik dacht, dit is het! Hier wil ik blijven.”
Wim van Rij is vaste bezoeker van het buurtcentrum: “De ambiance in Buurtcentrum Bolderburen is super! Er wordt steeds meer georganiseerd en er komen steeds meer bezoekers. Daarom kom ik hier zo graag.”
Buurtbewoner Nelly Abdullaeva is betrokken vanaf het begin: “Ik bezocht de opening en voelde gelijk de warme sfeer. Na 15 minuten voelde ik me helemaal thuis. Ik ben vrijwilliger geworden. Sinds mei organiseer ik elke donderdag een schildersbijeenkomst. Iedereen is welkom. Het schildersclubje voelt al echt als mijn familie.”

Feest!
Op dinsdag 14 januari vierden we het 1-jarig bestaan van Buurtcentrum Bolderburen. Bezoekers konden proeven aan een aantal activiteiten die wekelijks plaatsvinden. De kookclub verzorgde een hapje en drankje. Er werden weer nieuwe wensen in de wensboom gehangen. Heeft u een goed idee voor het buurtcentrum? Samen met de vrijwilligers gaan we kijken of we deze wensen kunnen vervullen. Want Buurtcentrum Bolderburen moet een bruisende plek blijven, voor en door buurtbewoners!

Meer berichten