• Fractievoorzitters Yassin Dagdag (PvdA) en Tim de Kroon (GroenLinks) vieren met geestverwanten de mooie verkiezingsuitslag.
• Fractievoorzitters Yassin Dagdag (PvdA) en Tim de Kroon (GroenLinks) vieren met geestverwanten de mooie verkiezingsuitslag. Foto: aangeleverd

GroenLinks en PvdA behalen in Culemborg samen 26,1 procent van de stemmen

Algemeen 1.569 keer gelezen

CULEMBORG • GroenLinks en PvdA komen in Culemborg bij de verkiezing van de provinciale staten samen uit op 26,1 procent van het aantal uitgebrachte stemmen. 

De Partij van de Arbeid won flink in Culemborg: van 8,1% in 2019 naar liefst 10,7% (1457 stemmen). “De kiezer heeft gesproken. Ons verhaal is gehoord”, zegt PvdA-raadslid Yassin Dagdag. “Deze uitslag is voor ons een sterke motivatie om het werk voort te zetten. Wij blijven ons inzetten voor een sociaal, groen en rechtvaardig Culemborg, waar voor iedereen een betaalbare woning is te vinden.”

GroenLinks-fractievoorzitter Tim de Kroon is blij met dit resultaat wat beter is dan de landelijke uitkomst. “Wij laten ons actief zien en komen met sociale en groene keuzes die mensen helpen en goed zijn voor het klimaat. Het is fijn dat veel stadsgenoten dit zien en het vertrouwen in ons uitspreken!” De tweede partij in Culemborg is BBB  met 14,3 procent, gevolgd door VVD met 10,8 procent.

In Gelderland werd BoerBurgerbeweging (BBB) van Caroline van der Plas de grootste partij, tweede werd VVD en de derde partij is PvdA. De Kroon: “Deze verkiezingsuitslag laat zien dat er veel verschillende geluiden zijn in de uitgestrekte provincie Gelderland. Ik hoop dat diverse politieke partijen er met elkaar uitkomen om opnieuw te komen tot een betrouwbaar provinciebestuur. En dat de provincie blijft investeren in het stimuleren van betaalbare woningen, het aanpakken van energiearmoede, en het nemen van klimaatmaatregelen die werken voor iedereen.”

In de Eerste Kamer wordt BBB waarschijnlijk de grootste met zestien zetels. De combinatie GroenLinks/PvdA haalt waarschijnlijk 15 zetels. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Stadsspeld voor Rudy Span: vrijwilliger bij Hospice Nocturne Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Koninklijke Onderscheiding voor Ronald Schouten Nieuws 14 uur geleden
• Verdediger Stan de Heer van Focus'07 in actie.
Talent én plezier bij Spring Tournament bij Focus'07 Sport 17 uur geleden
• Kookclub klaar om samen aan tafel te gaan.
Onvergetelijke Kookclub opent deuren in Tiel Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Jouw bijdrage voor Koningsdag in Culemborg in Het Kontakt Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Vervelen? Niet tijdens de meivakantie! Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
De Fransche school organiseert vier avonden buitenbios Nieuws gisteren
Afbeelding
Aanrijding op het Stationsplein in Culemborg 112 23 apr, 14:10