• Fractievoorzitters Yassin Dagdag (PvdA) en Tim de Kroon (GroenLinks) vieren met geestverwanten de mooie verkiezingsuitslag.
• Fractievoorzitters Yassin Dagdag (PvdA) en Tim de Kroon (GroenLinks) vieren met geestverwanten de mooie verkiezingsuitslag. Foto: aangeleverd

GroenLinks en PvdA behalen in Culemborg samen 26,1 procent van de stemmen

Algemeen 1.312 keer gelezen

CULEMBORG • GroenLinks en PvdA komen in Culemborg bij de verkiezing van de provinciale staten samen uit op 26,1 procent van het aantal uitgebrachte stemmen. 

De Partij van de Arbeid won flink in Culemborg: van 8,1% in 2019 naar liefst 10,7% (1457 stemmen). “De kiezer heeft gesproken. Ons verhaal is gehoord”, zegt PvdA-raadslid Yassin Dagdag. “Deze uitslag is voor ons een sterke motivatie om het werk voort te zetten. Wij blijven ons inzetten voor een sociaal, groen en rechtvaardig Culemborg, waar voor iedereen een betaalbare woning is te vinden.”

GroenLinks-fractievoorzitter Tim de Kroon is blij met dit resultaat wat beter is dan de landelijke uitkomst. “Wij laten ons actief zien en komen met sociale en groene keuzes die mensen helpen en goed zijn voor het klimaat. Het is fijn dat veel stadsgenoten dit zien en het vertrouwen in ons uitspreken!” De tweede partij in Culemborg is BBB  met 14,3 procent, gevolgd door VVD met 10,8 procent.

In Gelderland werd BoerBurgerbeweging (BBB) van Caroline van der Plas de grootste partij, tweede werd VVD en de derde partij is PvdA. De Kroon: “Deze verkiezingsuitslag laat zien dat er veel verschillende geluiden zijn in de uitgestrekte provincie Gelderland. Ik hoop dat diverse politieke partijen er met elkaar uitkomen om opnieuw te komen tot een betrouwbaar provinciebestuur. En dat de provincie blijft investeren in het stimuleren van betaalbare woningen, het aanpakken van energiearmoede, en het nemen van klimaatmaatregelen die werken voor iedereen.”

In de Eerste Kamer wordt BBB waarschijnlijk de grootste met zestien zetels. De combinatie GroenLinks/PvdA haalt waarschijnlijk 15 zetels. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Drie tips voor een geslaagd vrijgezellenfeestje voor mannen Ingezonden mededeling 26 mei, 13:07
Afbeelding
Culemborg gaat incontinentie- en luiermateriaal recyclen én wasbare luiers stimuleren Nieuws 26 mei, 12:03
Afbeelding
Beperkt parkeren op de markt tijdens uitvaartdiensten mogelijk gemaakt Nieuws 26 mei, 11:08
Afbeelding
Uitdaging voor jubilerend Pieter Aafjes om op hoogste muzikale niveau te blijven Algemeen 26 mei, 10:55
Afbeelding
KWC'ers klussen op camping in Zweden Nieuws 26 mei, 06:28
Afbeelding
Rockmusical ondanks weerstand in de Gelderlandfabriek Culemborg Cultuur 25 mei, 22:53
Afbeelding
Statushouders wegwijs maken in Culemborg Nieuws 25 mei, 15:49
Afbeelding
Wezen in en om het Weeshuis in Culemborg Nieuws 25 mei, 15:45