• ChristenUnie-lijsttrekker Kees Boender.
• ChristenUnie-lijsttrekker Kees Boender. Foto: aangeleverd

ChristenUnie: ‘Zoet water moet beschermd worden’

Algemeen Rivierenland kiest bestuur waterschap 3.046 keer gelezen

RIVIERENLAND • ChristenUnie pleit in het verkiezingsprogramma voor waterschap Rivierenland voor verruiming van de zoetwatervoorraad. “De aanwezigheid van voldoende en schoon water is steeds minder vanzelfsprekend. Daarom is het enorm belangrijk om met zorg om te gaan met het beschikbare zoete water en het vergroten van de kwaliteit hiervan.”

Zo’n 97 procent van het water op aarde is zout. “Wat er aan zoet water is, moet beschermd worden”, vindt de ChristenUnie. “Wat er aan zoet water is, moet beschermd worden. Onze drinkwatervoorziening is ervan afhankelijk. Ook landbouw, natuur en industrie hebben belang bij voldoende, gezond en zoet water.” De partij denkt bijvoorbeeld aan het zoveel mogelijk gebruik maken van natuurlijke omstandigheden: het verruimen van waterlopen, bufferen van zoet water op plaatsen waar dat kan en het vergroten van voorraden zoetwater in de bodem.&

De ChristenUnie wil dat de openbare ruimte in Nederland ruim voor 2050 waterrobuust en klimaatbestandig (duurzaam) is. “Wij mogen door onze keuzes onze (klein-)kinderen niet opschepen met torenhoge lasten en niet-beheersbare maatschappelijke vraagstukken. Het klimaat wacht niet op ons!”

De eerste 10 kandidaten op de lijst van de ChristenUnie zijn: 1. Kees Boender (Molenaarsgraaf), 2. Harrie Drost (Ochten), 3. Willem van Harten (Papendrecht), 4. Machiel Verdoorn (Werkendam), 5. Ed Klapwijk (Giessenburg), 6. Dico Baars (Meerkerk), 7. Hens ter Kuile (Alblasserdam), 8. Gerard Kemkes (Giessenburg), 9. Martin Koning (Tiel), 10. Kees Nieuwenhuizen (Veen).

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
SchulHulpMaatje zet vrijwilligers in het zonnetje Nieuws 9 jun., 09:12
Afbeelding
Straatfestival in de binnenstad: Culemborg Speelt! Nieuws 8 jun., 21:05
Afbeelding
Deelnemers tekenen voor continuering 'Sterk door werk' in Rivierenland Nieuws 8 jun., 12:57
Afbeelding
Diversiteit troef tijdens nieuw seizoen Jam, Jazz & Pizza in Gelderlandfabriek Nieuws 8 jun., 12:48
Afbeelding
Mulders sluit zich aan bij Oscar Autoverhuur om betaalbare huurauto's aan heel Culemborg te kunnen aanbieden Ingezonden mededeling 8 jun., 09:48
Afbeelding
Coop opent woensdag 14 juni als PLUS Chopinplein Culemborg Nieuws 7 jun., 13:26
Afbeelding
Veteranen nemen deel aan Battle tour naar Oosterbeek en Arnhem Nieuws 7 jun., 12:58
Afbeelding
Taart voor winnaars Koningsdag-prijsvraag Hospice Nocturne Nieuws 7 jun., 12:52