Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Culemborgse Lindi Melse tekent boekcontract

Algemeen 1.685 keer gelezen

CULEMBORG • Begin februari tekende Lindi Melse (1991) haar contract bij Dutch Venture Publishing voor haar allereerste feelgood roman. "Echt een droom die uitkomt,” aldus Lindi. 

“Op zo’n moment gaat er van alles door je heen, want het valt nog niet mee om een uitgever te vinden die je verhaal wil gaan uitgeven, maar het is gelukt!”

Uitgever vinden

Volgens de statistieken zijn er namelijk 1 miljoen Nederlands die wel een boek willen schrijven en ruim 300.000 die ook daadwerkelijk een verhaal afronden. “Dat betekent dat je als beginnend auteur heel wat concurrentie hebt. Uiteindelijk kon ik kiezen tussen twee uitgevers en koos ik voor een uitgever waar mijn boek zal verschijnen als paperback, e-book en audioboek. Dat gaat toch wel een bijzonder moment zijn om straks een papieren exemplaar van mijn debuut in handen te houden.”

Hoe ontstaat het idee

Het idee voor haar debuut ontstond al meer dan vijf jaar geleden. “We waren aan het kamperen met onze twee jongens en ik zei tegen mijn man: Stel nou dat ik een verhaal schrijf over een jonge vrouw die per ongeluk tussen de bejaarden komt te wonen en die verliefd wordt op de kleinzoon van een van de bewoners...” en zo begon het balletje te rollen. 

In de jaren die volgde schreef ze af en toe wel aan het verhaal, maar met kleine kinderen om je heen en een eigen bedrijf valt dat nog niet mee. Ook verhuisde ze samen met haar gezin terug naar Nederland na een periode van 4,5 jaar in Wallonië te hebben gewoond.

Terug in Nederland schreef ze eerst nog een ander boek en kreeg ze een dochter. “Toen ik met mijn één maanden oude dochter op de bank zat en een feelgood roman las van Marijke Vos, besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en mijn eigen verhaal weer op te pakken. In dat jaar schreef ik mijn manuscript af. Afgelopen jaar volgde ik cursussen om mijn schrijfskills te verbeteren en ging ik samen met een schrijfcoach aan de slag om het beste uit mijn verhaal naar boven te halen, en met succes!”

Feelgood genre

Het feelgood genre is in Nederland steeds populairder aan het worden en dat is ook niet zo vreemd. Buitenlandse schrijvers als Joyo moyes en Jill Mansell schrijven ook in dit genre en hebben al heel wat bestsellers op hun naam staan. “Het zijn verhalen met romantiek, humor en vaak een diepere laag,” vertelt Lindi. “Het zijn romans die je met een goed gevoel dichtslaat. Dat is wat ik ook hoop te breiken met mijn verhaal en ik kan je verzekeren dat de bejaarden veel humor met zich mee zullen brengen.”

Momenteel schrijft ze aan het tweede roman en naar verwachting verschijnt haar debuut dit najaar in de winkels. Op de hoogte blijven? Volg haar dan op Instagram @lindimelse

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Sem vertelt in Gelderlandfabriek over zijn vorige leven als Britt Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks/PvdD: 'Weg met wegwerpluiers, gebruik wasbare luiers' Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Agora Basics bakt appeltaarten voor bewoners Zorgcentrum Kulenborg Algemeen 22 mrt., 11:19
Afbeelding
Culemborg en Buren strijden tegen elkaar in het NK tegelwippen 2023 Algemeen 22 mrt., 11:11
Afbeelding
Internationaal jeugdtoernooi van Focus'07 en FC Utrecht Sport 22 mrt., 10:56
Afbeelding
Buurtbemiddeling ElkWelzijn steeds vaker ingeschakeld Algemeen 21 mrt., 12:21
Afbeelding
Stichting Stadsgidsen Culemborg start met de gratis stadswandelingen Expositie-Lezing-Rondleiding 21 mrt., 11:25
Afbeelding
Project Jeugd van de Buurt organiseert 'Nachtvoetbal' Sport 21 mrt., 10:04