Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Betuwse Ladies’ Circle ‘flipt’ 6.100 euro bij elkaar voor Hospice Nocturne

Algemeen 2.090 keer gelezen

CULEMBORG • Serviceclub ‘Ladies’ Circle Betuwse Bloesems’ heeft de handen ineen geslagen met lokale ondernemers en bekende chef-koks uit de regio Betuwe om geld in te zamelen voor de nieuwbouw van Hospice Nocturne. 

Dat deden zij met het ‘Geflipt Diner’ op Landgoed Heerlijkheid Eck en Wiel, een benefietdiner geheel in Betuwse stijl. Het diner bracht 6.100 euro op voor de aanleg van een tuin bij het nieuw te realiseren hospice voor Culemborg, West Betuwe en omliggende dorpen. 

Het Geflipt Diner was een initiatief van de Betuwse Ladies’ Circle, een serviceclub voor vrouwen tot en met 45 jaar. De gehele avond stond in het teken van geld inzamelen voor de tuin van het nieuwbouwproject van Hospice Nocturne, een vrijwilligersorganisatie voor palliatieve zorg en aandacht in de laatste fase in de gemeentes Culemborg en West Betuwe. 

Hospice Nocturne ziet, mede door de stijgende vergrijzing, de vraag naar terminale zorg toenemen in de regio. Met de nieuw te realiseren huisvesting kan het hospice sneller en meer ruimte bieden aan gasten en tegelijk de kleinschaligheid en kwaliteit van de zorg blijven waarborgen. 

Frits Ton, voorzitter bij Hospice Nocturne: “De huiselijke sfeer in ons hospice is van essentieel belang voor de intimiteit en het comfort dat we onze gasten willen bieden. Een tuin is daarvan een belangrijk onderdeel. Het groen van de haag, de bloemengeur, een vogeltje dat nieuwsgierig naar binnenkijkt, een wandeling – desnoods met bed en al naar buiten – om nog een keer de wind in het gezicht te voelen: het is zo ongelooflijk waardevol voor onze gasten. Wij zijn dan ook erg verheugd giften als deze te mogen ontvangen.” 

Betuwse producten 
Het Geflipt Diner stond geheel in het teken van al het moois dat de Betuwe te bieden heeft. Niet alleen de naam, een knipoog naar Flipje uit Tiel, maar ook de ondernemers die sponsorden, de chef-koks en de ingrediënten waren afkomstig uit de streek. Met Betuws Bier op de tap en vis, vlees, kaas en uiteraard fruit uit de omgeving was het een ware culinaire belevenis van regionale bodem.

De naam van het benefietdiner, het Geflipt Diner, was overigens niet alleen een verwijzing naar Flipje. Het betekende ook dat de Ladies er één groot “geflipt” feest van wilden maken, waarbij alles kon en niets te gek was. Loes van Beekhoff van Landgoed Heerlijkheid Eck en Wiel en zelf ook lid van Ladies’ Circle Betuwse Bloesems: “Na jaren waarin we met onze goededoelenacties rekening moesten houden met wat wel en niet mocht vanwege corona, konden we nu eindelijk helemaal los. Zo bestond het diner uit maar liefst acht gangen, was er nadien ook nog een feest met vinyl-dj Miss Twist en kwam het dweilorkest ‘De Eckse Dweilers’ de boel op stelten zetten.” 

De vrouwen van de Ladies’ Circle zijn trots: “Onze regio heeft het de afgelopen jaren niet altijd makkelijk gehad. Het is bijzonder om te zien hoe lokale ondernemers desondanks – of misschien juist daarom – de handen ineen slaan en een bijdrage leveren aan de gemeenschap. Of het nu ging om een ingrediënt voor het diner of een kavel voor de veiling, alle betrokkenen wilden belangeloos meedoen.”  

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

IMG_8372
Culemborg kleurt oranje tijdens optocht met versierde fietsen Nieuws 14 uur geleden
• Bandleden van De Gang van Zaken met hun prijzen.
Juryprijs én publieksprijs voor De Gang van Zaken tijdens Parelfinale 2024 Nieuws 16 uur geleden
• Raquel Garcìa Hermida-van der Walle (r.) en D66-afdelingsvoorzitter Josefien Rooks.
D66-politica Raquel Garcia Hermida: 'Europese uitdagingen zijn opeenstapeling lokale uitdagingen' Nieuws 26 apr, 17:00
• Jaan van der Gun.
Zes koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen 2024 Culemborg Nieuws 26 apr, 15:02
Afbeelding
Muurschildering van 'Graaf Egbert Sigaren' opgefrist Nieuws 26 apr, 07:00
• De hulpdiensten waren snel ter plaatse.
Voetganger aangereden door maaltijdbezorger in Culemborg Nieuws 25 apr, 20:13
Afbeelding
Op ontdekkingstocht? Gebruik de route app 'Struinen door de Verboden Kringen' Nieuws 25 apr, 15:00
• Rick Snel bij de Grote of Barbakerk waar de vijfde editie van Music For The Universe wordt gehouden.
Een muzikale reis door het universum met Rick Snel in de Barbakerk Nieuws 25 apr, 12:00