Afbeelding
Ingezonden mededeling

Op zoek naar een nieuw bedrijfspand? Houd hier rekening mee

Algemeen 636 keer gelezen

Is jouw bedrijf de laatste jaren flink gegroeid? Dan kan het zijn dat het bedrijfspand niet groot genoeg meer is. Als uitbreiding niet (meer) mogelijk is, kun je het beste op zoek gaan naar een nieuw pand. In Culemborg en omgeving staan ongetwijfeld een aantal panden te koop, maar het is niet verstandig om het eerste beste bedrijfspand te kopen dat je tegenkomt. Wanneer je dit wel doet, kun je hier al snel spijt van krijgen. Wij helpen je graag om dit te voorkomen. Daarom vertellen we je hier waar je rekening mee moet houden als je op zoek bent naar een nieuw bedrijfspand. 

1. Grootte

Een eerste aandachtspunt is de grootte van het bedrijfspand. Wil je jouw bedrijf de komende jaren (nog) verder laten groeien? Dan is het niet verstandig om een pand te kopen dat iets groter is dan jouw huidige bedrijfspand. Koop liever een pand met een aanzienlijk groter oppervlak. In dat geval hoef je niet bang te zijn dat je ook in dit pand snel tegen het plafond zit. Heb je een pand op het oog, maar twijfel je of deze over een paar jaar nog groot genoeg is? Kijk dan of uitbreiding mogelijk is. Je hoeft dan niet direct op zoek naar een nieuw bedrijfspand als je blijft groeien. 

2. Staat

Voordat je een bedrijfspand koopt, doe je er goed aan naar de staat van het pand te kijken. Dit lijkt misschien een open deur, maar uit ervaring weten wij dat ondernemers hier lang niet altijd oog voor hebben. Koop je een pand in slechte staat? Dan maak je mogelijk veel kosten voor onderhoud ervan. Dit is niet het geval als je een bedrijfspand in goede staat koopt. Als je zelf geen verstand hebt van de staat van gebouwen, kun je een aankoopmakelaar meenemen naar een bezichtiging. Hij of zij kan je vertellen of het verstandig is om het pand te kopen. 

3. Ligging

De ligging is ook iets om rekening mee te houden als je op zoek bent naar een nieuw bedrijfspand. Je wilt immers wel dat het nieuwe pand (ook) goed bereikbaar is voor werknemers, klanten en leveranciers. Kom je een bedrijfspand tegen op een bedrijventerrein? Dan heeft dit de voorkeur. De meeste bedrijventerrein zijn namelijk goed bereikbaar. Dit geldt ook voor bedrijventerrein Pavijen in Culemborg. Dit bedrijventerrein ligt aan de N320 en bovendien ben je binnen de kortste keren op de A2. 

4. Prijs

Veel ondernemers kijken als eerste naar de prijs als zij op zoek zijn naar een nieuw bedrijfspand. Logisch, want het heeft immers geen zin om naar panden te kijken die je niet kunt betalen. Toch is het niet verstandig om (te) dure panden op voorhand al af te schrijven. Voor de aankoop van een bedrijfspand kun je namelijk een zakelijke lening of een zakelijke hypotheek afsluiten. Omdat het hier om de aankoop van een pand gaat, wordt er vaak voor een hypotheek gekozen. De looptijd van deze financieringsvorm is tien jaar, maar het aflosschema is gebaseerd op twintig jaar. Hierdoor vallen de maandlasten relatief laag uit. Heb je de hypotheek aan het einde van de looptijd nog niet volledig afgelost? Dan kun je hem in één keer afbetalen of de lening herfinancieren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Culemborgse schoolband '6 Times a Charm' op Spotify Cultuur 23 mrt., 19:13
Afbeelding
Veilig praten over geldproblemen in 'Het Geldpraat café' Algemeen 23 mrt., 15:24
Afbeelding
'Voluit Leven' met mindfulness cursus start in Rivierenland Algemeen 23 mrt., 15:05
Afbeelding
Bekeravontuur voor Vriendenschaar-2 ten einde Sport 23 mrt., 12:24
Afbeelding
Inloopspreekuur FNV elke donderdagavond Algemeen 23 mrt., 11:29
Afbeelding
Sem vertelt in Gelderlandfabriek over zijn vorige leven als Britt Cultuur 23 mrt., 08:22
Afbeelding
GroenLinks/PvdD: 'Weg met wegwerpluiers, gebruik wasbare luiers' Algemeen 22 mrt., 18:24
Afbeelding
Agora Basics bakt appeltaarten voor bewoners Zorgcentrum Kulenborg Algemeen 22 mrt., 11:19