• Imran Ramdjan schittert samen met zijn band in het SBS6-programma The Tribute, Battle of the Bands.
• Imran Ramdjan schittert samen met zijn band in het SBS6-programma The Tribute, Battle of the Bands. Foto: Fleur van Eeuwijk

Imran Ramdjan (48): ‘Ziggo Dome, we komen eraan!’

Algemeen 1.610 keer gelezen

CULEMBORG • Billie Jean, Thriller, Beat it en Smooth Criminal. We kennen ze waarschijnlijk allemaal. Veel van deze liedjes worden in het nieuwe SBS6-programma ‘The Tribute, Battle of the Bands’ gezongen door Imran Ramdjan (48). Samen met zijn band maken ze er iedere week een spektakel van. “De laatste vier die overblijven, mogen in het Ziggo Dome optreden.”

De 48-jarige is geboren in Den Haag en tien jaar geleden in Culemborg komen wonen. “De liefde doet gekke dingen met je”, lacht de zanger. Bij de Albert Heijn werkt Imran als bezorger en daarnaast is zingen altijd al een hobby van hem geweest. “Michael Jackson zong ik al op jonge leeftijd na.” Een echte fan kun je Imran zeker noemen. Hij kent alle liedjes van The King of Pop uit zijn hoofd. “Vroeger wilde ik net als hem worden. Toch zei iedereen dat ik ermee moest stoppen en beter mijn school kon afmaken.” Deze demotiverende woorden hebben weinig impact gehad. “Ik bleef mijn dromen achternajagen en kijk me nu!”

Ook al is de popster overleden, blijft hij een inspiratiebron. “Mijn stem lijkt op Michael Jackson maar ik ben hem niet. Het gaat mij om zijn muziek en de kleine details die je hoort.” Naast de zang, zijn de herkenbare dansjes zoals de moonwalk ook belangrijk. “Uiteraard zijn deze niet te ontbreken in mijn act.”

Optreden en albums uitbrengen

Jarenlang trad Imran solo op en zong hij liedjes van de rockster na. In 2009 overleed Michael Jackson en een jaar later kwam het programma ‘My Name Is Michael’ op televisie. “Ik besloot daaraan mee te doen en ik ben tot de halve finale gekomen. Het was een hele leuke ervaring en ik heb veel complimenten ontvangen over mijn stem.”

Daarna besluit de zanger eigen muziek uit te brengen. “In 2014 maakte ik samen met een producer een eigen album en in 2017 bracht ik mijn eigen single uit.” Diversiteit is iets wat Imran kenmerkt. Want naast rockmuziek staan ook pop, soul en dancemuziek op het album. “Ik wilde kijken hoe dit werd opgepakt. Dit leverde veel positieve reacties op.” In die periode begint de zanger ook meer op te treden met dansers. “Dit maakt het Michael Jackson plaatje compleet.”

The Tribute 

Vorig seizoen werd Imran gevraagd om mee te doen aan het SBS6-programma The Tribute, Battle of the Bands. “Toch was ik er toen nog niet klaar voor. Als ik het wil, wil ik het goed doen. Michael Jackson is voor mij heilig en als je iets fout doet, stort alles in elkaar.” Dit seizoen wordt de zanger opnieuw gevraagd en twijfelt hij geen moment. “Het voelde goed en we vormden een band om mijn stem heen. Onder de naam MJ History doen wij nu mee.”

Iedere zaterdagavond is er een nieuwe aflevering op SBS6 te zien. “We begonnen met negen bands. Vanaf de derde aflevering vallen er alleen nog maar bands af en komen er geen nieuwe meer bij.” Het muzikaal talent is erg breed. Van een Tribute band van David Bowie en Elvis Presley tot Tina Turner. “De lat ligt hoog maar het is zo leuk.”
De vier bands die overblijven, mogen in het Ziggo Dome optreden. “Dit lijkt ons te gek maar als je aan het programma meedoet, ben je eigenlijk al een winnaar. Mijn hele band is groot fan van Michael Jackson en het is ontzettend leuk om samen van de muziek te genieten.” MJ History is uniek omdat ze als enige band dansers hebben. “Hierdoor hebben we een totaalpakket.”

Positieve reacties

Na afloop van het optreden, krijgen de bands cijfers en commentaar van de juryleden. “Ik weet nog dat Caeser Zuiderwijk tegen mij zei dat hij Michael Jackson hoorde als hij zijn ogen sloot. En Angela Groothuizen gaf aan dat zijn stem niet te evenaarden is maar mijn stem heel dichtbij komt.” Imran wil mensen vermaken en verblijden met de muziek. “Het is mooi om Michael Jackson - en andere grote sterren - op deze manier te eren.”

Samen met MJ History hoopt Imran te winnen. “Toch maakt het me niet heel veel uit. Mijn dochter zei dat ze trots op me is. Dit is het beste wat je kunt horen.” The Tribute, Battle of the Bands is iedere zaterdagavond om 20.00 uur op SBS6 te zien.

Fleur van Eeuwijk

Fleur van Eeuwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Culemborgse schoolband '6 Times a Charm' op Spotify Cultuur 23 mrt., 19:13
Afbeelding
Veilig praten over geldproblemen in 'Het Geldpraat café' Algemeen 23 mrt., 15:24
Afbeelding
'Voluit Leven' met mindfulness cursus start in Rivierenland Algemeen 23 mrt., 15:05
Afbeelding
Bekeravontuur voor Vriendenschaar-2 ten einde Sport 23 mrt., 12:24
Afbeelding
Inloopspreekuur FNV elke donderdagavond Algemeen 23 mrt., 11:29
Afbeelding
Sem vertelt in Gelderlandfabriek over zijn vorige leven als Britt Cultuur 23 mrt., 08:22
Afbeelding
GroenLinks/PvdD: 'Weg met wegwerpluiers, gebruik wasbare luiers' Algemeen 22 mrt., 18:24
Afbeelding
Agora Basics bakt appeltaarten voor bewoners Zorgcentrum Kulenborg Algemeen 22 mrt., 11:19