Afbeelding
Foto: aangeleverd

Workshops bij KWC voor leerlingen groep 8 over tweetalig onderwijs

Algemeen 1.016 keer gelezen

CULEMBORG • Leerlingen en docenten van Koningin Wilhelmina College (KWC) verzorgen op dinsdagavond 13 december workshops om leerlingen van groep 8 een goede indruk te bieden over tweetalige onderwijs (tto). Er zijn workshops over Engelstalig theater, sport, gymnasium en science. De Engelstalige theatergroep Phileas Fogg gaat met de leerlingen uit groep 8 korte sketches maken en de ouders krijgen informatie in de vorm van een talkshow.

TTO op alle niveaus: vmbo, havo en vwo
Op het KWC is het mogelijk om tweetalig onderwijs volgen op álle niveaus. Ook binnen het vmbo wordt er op alle leerwegen tweetalig onderwijs aangeboden met reizen naar bijvoorbeeld Engeland en Sicilië en het afsluitende Anglia-examen in het vierde jaar. Voor havo, atheneum en vwo is er tijdens de tto open lesavond een ronde met activerende workshops. Voor vmbo een aparte workshop met sport, informatie en activerende Engelse spellen.

Gymnasium
Voor leerlingen en ouders met interesse voor gymnasium wordt er dezelfde avond een speciale ronde met workshop en voorlichting georganiseerd. Deze sluit aan bij het informatieprogramma over tto, zodat je beide onderdelen kunt combineren. Op het KWC krijgen alle vwo-brugklassers Latijn zodat zij na de brugklas een gemotiveerde keuze kunnen maken om gymnasium te volgen.

Waarom tto?
Leerlingen uit klas V2TA zijn heel enthousiast en geven allemaal een eigen reden om te kiezen voor tweetalig onderwijs. “Ik heb een oom en tante en drie nichten in Australië”, vertelt Julia die nu al vloeiend Engels spreekt. “Daarom wilde ik al vanaf mijn derde jaar Engels leren spreken en zong ik Engelse kinderliedjes. Engels is mijn lievelingstaal en ik zou later wel in Engeland willen gaan wonen.”

Coco en Mirjam uit V2TA vrtellen dat de ervaringen van hun oudere broer en zussen de doorslag gaven. ‘Ik merkte dat mijn broer en zus heel snel goed Engels leerden spreken’, vertelt Coco. “Je hebt later veel Engels nodig voor je studie. Dat was al zo in de tijd van mijn ouders. Zij vinden het dan ook heel slim om tto te kiezen.”

Voor Mirjam waren ook de reizen binnen tto heel aantrekkelijk. “Vorig jaar hebben we een hele leuke reis naar Engeland gehad in de brugklas. We sliepen in een kasteel. We gingen naar Oxford en naar de Romeinse stad Bath.”

Pepijn voegt nog toe: “tto geeft je extra uitdaging. Maar als je extra hulp nodig hebt in de brugklas kun je daar ook altijd om vragen. Op de basisschool ga je op kamp maar in de brugklas tto mag je ineens met je klas naar Engeland.”

Dinsdag 13 december
Aanmelden voor de open lesavond tto kan via www.kwc-culemborg.nl 

Heb je interesse voor de Experience tto voor alle niveaus en/of gymnasium? Meld je dan aan voor de open lesavond tto via: www.kwc-culemborg.nl.

De Experience op dinsdagavond 13 december duurt van 19.00 – 21.00 uur en vindt voor alle niveaus, vmbo, havo en vwo, plaats in het gebouw aan de Beethovenlaan 1. De informatieronde voor gymnasium is voorafgaand van 18.30 – 18.55 uur.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
John Kersbergen (34) zet zich al vijftien jaar in voor de Culemborgse Reddingsbrigade Algemeen 31 jan, 07:00
Afbeelding
Ringslang laat zich fotograferen op de Molenkade in Culemborg Algemeen 30 jan, 13:09
Afbeelding
Spectaculaire symfonie van natuurbeelden en muziek in Gelderlandfabriek Algemeen 30 jan, 12:57
Afbeelding
Start van gespreksgroep 'Grijs en Wijs' Algemeen 30 jan, 12:38
Afbeelding
Groene Pluim voor zonneproject Van den Heuvel Algemeen 30 jan, 12:33
Afbeelding
Schrijversdroom Culemborgse Denise Meijer komt uit Algemeen 30 jan, 12:30
Afbeelding
Minister Jetten laat zich inspireren in Rivierenland bij S-TEC Algemeen 29 jan, 20:34
Afbeelding
Gereedschap van Betuwe Wereldwijd naar trainingscentra in Zambia Algemeen 29 jan, 20:13