Afbeelding
Foto: 123RF.com

Ook energietoeslag voor Culemborgers die na 1 december aankloppen bij gemeente

Algemeen 1.495 keer gelezen

CULEMBORG • In Culemborg kunnen ook na 1 december nog aanvragen worden ingediend voor de energietoeslag over 2022. “Het beeld dat geschetst wordt in de media, dat wij het loket voortijdig sluiten, klopt niet”, zegt de gemeentewoordvoerder in een reactie op berichtgeving van RTL Nieuws. 

Toch staat nog steeds op de website dat de aanvraagperiode loopt tot 1 december. Maar maatwerk blijft mogelijk, zo schrijft de gemeente vrijdagmiddag in een reactie. “Als er in december inwoners aankloppen met hoge energielasten en een laag inkomen, dan helpen wij hen uiteraard.”

 Men reageert daarmee op aangekondigde mondelinge vragen van het PvdA-raadslid Yassin Dagdag. Hij had donderdag gevraagd of de berichten van RTL klopte. De gemeente had ervoor gekozen om de aanvraagperiode tot 1 december open te houden. “De afgelopen periode hebben wij de doelgroep, via verschillende kanalen, actief benaderd en hen uitgenodigd een aanvraag in te dienen. We verwachten dat de meeste mensen die een aanvraag willen indienen dit ondertussen ook gedaan hebben. Aanvragen die na 1 december binnen zouden komen, zouden we niet nog dit jaar in behandeling kunnen nemen.Vanaf 1 december zijn we druk bezig met het voorbereiden van het uitbetalen van de energietoeslag van 2023. We willen dit goed voorbereiden om zo snel en duidelijk mogelijk naar de inwoners over de energietoeslag 2023 te kunnen communiceren.”

 Begin juli besloot het kabinet de toeslag te verhogen van 800 naar 1.300 euro. Omdat dit extra werk met zich meebracht, kregen gemeenten ook langer de tijd om het bedrag uit te keren: tot en met 30 juni 2023. Met het stellen van de deadline van 30 juni 2023 heeft het Rijk het mogelijk gemaakt om het geld nog rechtmatig uit te keren, daar waar gemeenten de doorlooptijd niet haalden/konden halen. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
John Kersbergen (34) zet zich al vijftien jaar in voor de Culemborgse Reddingsbrigade Algemeen 31 jan, 07:00
Afbeelding
Ringslang laat zich fotograferen op de Molenkade in Culemborg Algemeen 30 jan, 13:09
Afbeelding
Spectaculaire symfonie van natuurbeelden en muziek in Gelderlandfabriek Algemeen 30 jan, 12:57
Afbeelding
Start van gespreksgroep 'Grijs en Wijs' Algemeen 30 jan, 12:38
Afbeelding
Groene Pluim voor zonneproject Van den Heuvel Algemeen 30 jan, 12:33
Afbeelding
Schrijversdroom Culemborgse Denise Meijer komt uit Algemeen 30 jan, 12:30
Afbeelding
Minister Jetten laat zich inspireren in Rivierenland bij S-TEC Algemeen 29 jan, 20:34
Afbeelding
Gereedschap van Betuwe Wereldwijd naar trainingscentra in Zambia Algemeen 29 jan, 20:13