Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Start bouw 20 betaalbare smartwoningen in project Reehof

Algemeen 2.085 keer gelezen

CULEMBORG • Maandag 28 november is de start van de bouw gevierd van 20 betaalbare Smartwoningen in project Reehof te Culemborg. De symbolische eerste handeling werd verricht door de Culemborgse wethouder Monica Wichgers, in aanwezigheid van de toekomstige bewoners en projectpartners. 

Het nieuwbouwproject is een ontwikkeling van Timpaan en de aannemer is Vastbouw. Timpaan en Vastbouw vieren in Culemborg een jubileum omdat inmiddels de honderdste woning van dit succesvolle betaalbare concept in aanbouw wordt genomen.

Starters en singles
De Smartwoningen zijn ontwikkeld zijn voor de groeiende groep een- en tweepersoonshuishoudens, zoals starters en singles. Vier van de Smartwoningen in Reehof zijn levensloopbestendig met slaapkamer en badkamer op de begane grond en daarmee zeer geschikt voor senioren. Met prijzen vanaf 240.000 euro vrij op naam kon de verkoop rekenen op grote belangstelling. Zo wordt volgens de ontwikkelaars voorzien in passende woningen voor de jeugdige inwoners van Culemborg en de huishoudens die een seniorenwoning zoeken. Vanuit duurzaamheid en mobiliteitsoverwegingen zijn in de nieuwe wijk twee deelauto’s van OnzeAuto beschikbaar voor de bewoners.

Wethouder Monica Wichgers: “Betaalbare woningen geschikt voor alle leeftijdsfases hebben we hard nodig. Dit project sluit aan op de behoefte om duurzamer en maatschappelijk bewuster te leven. De wereld verandert, er komt meer ruimte voor collectieve oplossingen, zoals gedeelde buitenruimtes en vervoersmiddelen.” 

Volgens Timpaan-directeur Ingeborg de Jong is het concept ontwikkeld voor de starter op de woningmarkt en gericht op betaalbaarheid. “Wij vinden het belangrijk om daarbij een gemeenschap te creëren. Dat doen wij in deze wijk met gedeelde buitenruimtes en door de toevoeging van de deelauto’s. Ik ben blij dat dit in Reehof zo goed is gelukt.”

In het project is ook voorzien in de realisatie van een hospice, in samenwerking met CV Parijsch. Hospice Nocturne is een vrijwilligersorganisatie voor palliatieve zorg in de laatste levensfase. Het bestuur van de hospice krijgt financiële bijdragen van Timpaan en Vastbouw om deze huisvesting mogelijk te maken. De bouw van het hospice start begin 2023.

Smartwoning
De rug-aan-rugwoningen zijn circa 68 vierkante meter GBO (Gebruiksoppervlakte)  groot en hebben een ruime woonkamer met open keuken en één slaapkamer. De levensloopbestendige variant is circa 86 m2 GBO, met een extra slaapkamer en badkamer op de begane grond. De Smartwoningen zijn een eigen concept van Timpaan. Vastbouw is de vaste bouwpartner van de Smartwoning.

Kijk voor meer informatie op www.smartwoningen.nl

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Foto uit 2022 ter illustratie. 
Onsteken bevrijdingsvuur door burgemeester Hans Beenakker en defile militaire voertuigen.
Liberation Routes in Rivierenland Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Praatje met de buren: basis voor warme en gastvrije omgeving Nieuws gisteren
Afbeelding
Hondenpoep? Gemeente Culemborg vraagt om uw mening Nieuws gisteren
Afbeelding
Stadsspeld voor Rudy Span: vrijwilliger bij Hospice Nocturne Nieuws 24 apr, 17:34
Afbeelding
Koninklijke Onderscheiding voor Ronald Schouten Nieuws 24 apr, 17:00
• Verdediger Stan de Heer van Focus'07 in actie.
Talent én plezier bij Spring Tournament bij Focus'07 Sport 24 apr, 13:17
• Kookclub klaar om samen aan tafel te gaan.
Onvergetelijke Kookclub opent deuren in Tiel Nieuws 24 apr, 12:00
Afbeelding
Jouw bijdrage voor Koningsdag in Culemborg in Het Kontakt Nieuws 24 apr, 10:54