Afbeelding
Foto: Stockfoto

Bestuurder crossmotor krijgt werkstraf en rij-ontzegging voor vluchten na ongeval

Algemeen 929 keer gelezen

CULEMBORG • De rechtbank in Arnhem heeft een inwoner van Culemborg veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur en een rij-ontzegging van 4 maanden. 

Hij veroorzaakte op 17 april 2020 met zijn crossmotor een verkeersongeval op de Zandstraat, waarbij een jonge vrouw op een fiets werd geraakt en ernstig gewond raakte. Ze brak haar rug en haar bekken. De jongeman viel bij het ongeval van zijn motor. Hij probeerde deze weer op te rapen en door te rijden. Dat lukte niet, omdat hij werd tegengehouden door een toegesnelde omstander. Vervolgens is hij vlug weggerend. Even later werd hij opgepikt door één van een andere bevriende motorrijder, die tijdens het ongeval in zijn gezelschap verkeerde.

De jonge motorrijder liet het slachtoffer in elk geval in hulpeloze toestand achter. Later verklaarde het vrouwelijke slachtoffer in het programma Opsporing Verzocht dat als gevolg van haar val alle lucht uit haar longen was gezogen. “Ik voelde heel veel pijn. Ik lag te gillen, het was verschrikkelijk.’  

De destijds 17-jarige jongeman is opgepikt door één van de andere motorrijders. Na de uitzending van Opsporing Verzocht kwamen veel tips binnen. Pas in februari 2021 wist de politie de jongeman te arresteren.

De officier had tijdens de behandeling van de rechtszaak een hogere straf geëist: 120 uur werkstraf en 6 maanden rij-ontzegging. De rechter houdt echter rekening met de jonge leeftijd van de verdachte tijdens het plegen van het feit. Hij was toen 17 jaar. Ook nam de rechtbank mee dat de verdachte niet eerder veroordeeld is geweest voor soortgelijke feiten.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: 12.8 miljoen euro Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Inloopspreekuur FNV elke donderdagavond Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Focus07 Jo14-1 kampioen derde divisie Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe elektrische Peugeot Partner voor de Flat-Express Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Workshops bij KWC voor leerlingen groep 8 over tweetalig onderwijs Algemeen gisteren
Afbeelding
‘A Culemborg Carol’ in de St-Barbarakerk Cultuur 1 dec, 12:10
Afbeelding
PvdA wil duidelijkheid over sluiten loket voor aanvragen energietoeslag Algemeen 1 dec, 11:25
Afbeelding
Culemborg zoekt nieuwe stadsdichter Algemeen 1 dec, 10:30