Afbeelding
Foto: VVD Culemborg

Schouderklop van VVD voor Culemborgse ondernemers

Algemeen 1.268 keer gelezen

CULEMBORG • VVD Culemborg zet traditiegetrouw op de Dag van de Ondernemer een aantal onderscheidende Culemborgse ondernemers in het zonnetje. 

Bij Hello Chair, de kenmerkende stoelenwinkel op de markt, wordt de fractie welkom geheten door eigenaar Jan-Noud. “We zijn nu een aantal jaar tot volle tevredenheid in Culemborg. Een groot deel van onze bezoekers komt van buiten Culemborg en leren dan meteen de mooie binnenstad kennen.”

De fietsenmaker Willem Grauwelman Tweewielers op de Jan van Riebeeckstraat is net als Cafetaria Monja, gerund door Gerard en Agnes op Schoolhof al decennialang een bekende Culemborgse ondernemer. Naast een fiets of een ragout-ei kun je bij deze wijkondernemers ook altijd terecht voor een praatje over het wel en wee in de wijk en ‘hoe het vroeger was’.

Ook bij Bart Jan, de actieve uitbater van Andermaal en Una Volta, is er een hartelijk ontvangst. Hij was blij met het bloemetje van de VVD. “Een opsteker is altijd welkom, zeker met een winter met hoge gasprijzen in het vooruitzicht. Gelukkig is het nu iets genormaliseerd en hebben we er vertrouwen in dat we er goed doorheen komen.”

Op het Chopinplein krijgt Sharlene van Warung Nisa bezoek. Deze ondernemer maakt nu precies één jaar heerlijk Indonesisch en Moluks eten en is snel populair geworden in Culemborg.

“Het is altijd weer goed om op zo’n dag te horen hoe het de ondernemer vergaat. Als ze vragen kunnen ze ons als VVD raadsleden elke dag benaderen”, zegt raadslid Jasper van Everdingen.

Commissielid Alwin Driessen vult aan “We kunnen trots zijn op onze ondernemers die kwaliteit en service leveren en hoewel vanzelfsprekend is wil ik toch elke Culemborg meegeven: bezoek de binnenstad, ook in de winter en koop lokaal.”

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: 12.8 miljoen euro Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Inloopspreekuur FNV elke donderdagavond Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Focus07 Jo14-1 kampioen derde divisie Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe elektrische Peugeot Partner voor de Flat-Express Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Workshops bij KWC voor leerlingen groep 8 over tweetalig onderwijs Algemeen gisteren
Afbeelding
‘A Culemborg Carol’ in de St-Barbarakerk Cultuur gisteren
Afbeelding
PvdA wil duidelijkheid over sluiten loket voor aanvragen energietoeslag Algemeen 1 dec, 11:25
Afbeelding
Culemborg zoekt nieuwe stadsdichter Algemeen 1 dec, 10:30