Van links af Sander Booms (gemeente Culemborg), Bart-Jan Nijsingh (una Volta) en Mark van Dooren (Gelderlandfabriek) bij het nieuwe herkenningspunt naast het station.
Van links af Sander Booms (gemeente Culemborg), Bart-Jan Nijsingh (una Volta) en Mark van Dooren (Gelderlandfabriek) bij het nieuwe herkenningspunt naast het station. Foto: William Hoogteyling

Gelderlandfabriek is nu ook Toeristisch Overstap Punt

Algemeen 1.422 keer gelezen

CULEMBORG • Culemborg telt voortaan weer twee TOP’s. TOP staat voor Toeristisch Overstap Punt en behalve het stadhuis aan de Vismarkt is nu ook de Gelderlandfabriek aan de Stationsweg aangewezen als zo’n centrale toeristische locatie. Deze week werden de houten palen geplaatst die naar de TOP’s verwijzen.

Verspreid door het Rivierenland zijn dertig officiële infoposten, TOP’s, waar men terecht kan voor gratis toeristische informatie en gratis routes. Dertien van deze infoposten zijn ook FIETS- en/of WANDELTOP, plekken waar meerdere fiets- en wandelroutes samenkomen.

Goed bereikbaar

Op deze speciaal ingerichte locaties kan men de fiets- of wandeltocht starten of even tot rust komen. Een FIETS- en/of WANDELTOP is altijd goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Aan dit punt is vaak horeca gekoppeld, kan men de e-bike opladen en gratis toeristische informatie vinden. Met al deze voorzieningen is een TOP een goed startpunt voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt.

Elke dag geopend

Het monumentale stadhuis is al jaren een ‘gewone’ TOP en tot voor enkele jaren was er een FIETS- en/of WANDELTOP aan de jachthaven. Sinds de sluiting van het havenrestaurant is, door de gemeente Culemborg en Stichting Bureau Toerisme, hard gezocht naar een vervangende locatie. Die is gevonden bij de Gelderlandfabriek, die mede door het inpandige café-restaurant una Volta elke dag is geopend. 

Ook de ligging pal naast het station en de aanwezigheid van parkeerruimte zijn grote pluspunten. Naast alle activiteiten die in de Gelderlandfabriek plaats vinden, is het nu ook dé plek voor toeristische informatie. Met financiële steun van de gemeente Culemborg en Culemborg Klopt zijn de week de nieuwe herkenningspunten geplaatst.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: 12.8 miljoen euro Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Inloopspreekuur FNV elke donderdagavond Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Focus07 Jo14-1 kampioen derde divisie Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe elektrische Peugeot Partner voor de Flat-Express Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Workshops bij KWC voor leerlingen groep 8 over tweetalig onderwijs Algemeen 1 dec, 12:45
Afbeelding
‘A Culemborg Carol’ in de St-Barbarakerk Cultuur 1 dec, 12:10
Afbeelding
PvdA wil duidelijkheid over sluiten loket voor aanvragen energietoeslag Algemeen 1 dec, 11:25
Afbeelding
Culemborg zoekt nieuwe stadsdichter Algemeen 1 dec, 10:30