Afbeelding
Foto: Aangeleverd

GGD Gelderland-Zuid start met herhaalprik tegen corona

Algemeen 1.284 keer gelezen

CULEMBORG Vanaf 19 september start GGD Gelderland-Zuid met de herhaalprik tegen corona. De herhaalprik beschermt tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden door corona. Mensen met een hoger risico om ziek te worden van corona zijn eerst aan de beurt. Gevolgd door zorgmedewerkers met patiënten en of cliëntencontacten. Daarna kan iedereen van 12 jaar en ouder een afspraak voor de herhaalprik maken. 

Sinds dinsdag ontvangen mensen vanaf 60 jaar een uitnodiging van het RIVM. Mensen van 12 tot en met 59 jaar die elk jaar voor de griepprik worden uitgenodigd, krijgen vanaf begin oktober de uitnodiging voor de herhaalprik van hun huisarts. Zorgmedewerkers met patiënten- en/of cliëntencontact ontvangen een uitnodiging van hun werkgever. Hierna kan iedereen die dat wil van 12 jaar en ouder op afspraak een herhaalprik halen. Iedereen krijgt hiervoor thuis een brief van het RIVM.

Er zijn vaccinatielocaties in Nijmegen, Tiel en Zaltbommel. De afgelopen periode heeft de GGD veel medewerkers (op)nieuw aangenomen en opgeleid. De GGD prikt alleen op afspraak.

Opleving corona
In het najaar kan het coronavirus opleven. Een vaccinatie beschermt tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden door corona. Het kan voorkomen dat de zorg het te druk krijgt. En hiermee helpen we bedrijven, horeca en (sport)-scholen open te houden doordat minder mensen ziek worden.

Nieuw vaccin
De GGD vaccineert met vernieuwde mRNA vaccins. Deze bieden bescherming tegen meer varianten van het coronavirus dan de vorige vaccins. Ieder coronavaccin werkt anders. Maar de veiligheid van alle coronavaccins staat bovenaan. Hier gelden strenge eisen voor.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Wethouder Bijvoet moet zonnepaneel-huiswerk overdoen Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Verwenochtend voor vrouwen met borstkanker in het Toon Hermans Huis Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks reikt het Groene Lintje 2022 uit Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Lions zamelen vreemd geld in Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
College: ‘Liever één ding goed doen, dan drie dingen half’ Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Automobiliste raakt stenen gevel Albert Heijn bij inparkeren Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Gerdo van Grootheest komt graag in aanmerking voor herbenoeming Algemeen 29 sep, 09:40
Afbeelding
Coalitie Culemborg: ‘Een prachtige historische binnenstad en energieneutraal. Het kan allebei’ Algemeen 28 sep, 20:16