Afbeelding
Foto: aangeleverd
Ingezonden mededeling

3 tips om je kind weer klaar te maken voor het nieuwe schooljaar

Algemeen 1.197 keer gelezen

De zomervakantie is eindelijk in alle regio’s weer begonnen. Dit betekent ook dat de eerste scholen alweer bijna op de helft van de vakantie zitten. Bizar hoe snel de tijd gaat, nietwaar? De zomervakantie is dan ook niet alleen het moment om op te laden en vakantie te vieren, maar ook om alvast over manieren na te denken om je kind weer klaar te stomen voor school. Een fijn begin van het nieuwe schooljaar zet namelijk direct de toon voor de rest van het jaar. Dat is niet alleen prettig voor je kind, maar ook voor jezelf. Maar waar moet je aan denken?

1.      Check nu alvast alle ‘oude’ spullen

Na een jaar zullen best wel wat oude schoolspullen aan vervanging toe zijn. Wel goed als je daar nog even de tijd voor neemt om dit te kunnen kopen. Wees niet zoals heel veel anders door te wachten op het laatste weekend voor de vakantie. Grote kans dat dan de meeste dingen namelijk al uitverkocht zijn. Maak daarom gedurende die allereerste vakantieweken al de balans op. Welke spullen kunnen volgend jaar weer gebruikt worden en welke niet?

Ook goed om eens speciaal wasmiddel voor sportkleding te gebruiken. Zo kan je gymkleding en sportkleding echt eens een goede reinigingsbeurt geven. Dan zie je direct of alle vlekken er nog uit zullen komen of dat ze echt afgeschreven zijn. Laat je kind ook de gymkleding én schoenen eens passen waar jij bij bent. Soms zeggen ze wel dat alles nog goed zit, maar blijkt dat ze al een half jaar in te kleine kleding en te krappe schoenen lopen.

2.      Kom die allerlaatste week al in het juiste ritme

Tijdens de zomervakantie laat je je strakke ritme natuurlijk zo goed als los. Dat is juist het fijne van vakantie. Even geen wekkers en doen waar je zin in hebt. Kinderen gedijen echter uitstekend bij regelmaat. Probeer die allerlaatste week van de vakantie daarom alweer een beetje terug in het ritme te komen. Laat je kind eerder gaan slapen en zorg ervoor dat hij weer vroeger wakker wordt. Plan weer dezelfde eetmomenten in als dat hij naar school zal gaan en probeer wat structuur in de dag te brengen. Op die manier is het een minder grote klap op die allereerste dag en zal die eerste week veel soepeler verlopen.

3.      Praat met je kind

Een nieuw schooljaar kan best spannend zijn. Zeker wanneer je kind in een geheel nieuwe groep met nieuwe kindjes en leerkracht begint. Daarom is het goed om op dergelijke momenten even te praten met je kind. Neem zijn of haar gevoelens serieus en bespreek wat jij kan doen om het makkelijker voor hem of haar te maken die week. Op die manier voelt het voor je kind allemaal een stuk minder lastig en kan hij of zij met een positief gevoel naar school. Ook leuk om iets extra’s te geven om de start wat leuker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe broodtrommel of drinkfles.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Wethouder Bijvoet moet zonnepaneel-huiswerk overdoen Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Verwenochtend voor vrouwen met borstkanker in het Toon Hermans Huis Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks reikt het Groene Lintje 2022 uit Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Lions zamelen vreemd geld in Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
College: ‘Liever één ding goed doen, dan drie dingen half’ Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Automobiliste raakt stenen gevel Albert Heijn bij inparkeren Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Gerdo van Grootheest komt graag in aanmerking voor herbenoeming Algemeen 29 sep, 09:40
Afbeelding
Coalitie Culemborg: ‘Een prachtige historische binnenstad en energieneutraal. Het kan allebei’ Algemeen 28 sep, 20:16