Afbeelding
Foto: Pexels
ingezonden mededeling

Op welke plekken kun je bij jouw huis het beste een camera monteren?

26 jul, 10:34 Algemeen 822 keer gelezen

Een spy camera kan een geweldig hulpmiddel zijn om je huis en dierbaren te beschermen, maar waar je ze neerzet is net zo belangrijk. De beste plek om een camera te monteren hangt af van wat je wilt zien en hoe je het wilt opnemen.

Als je grootste zorg bijvoorbeeld is om in de gaten te houden wat er in je huis gebeurt als er niemand is, dan zijn bewakingscamera’s de juiste keuze. Er zijn veel soorten bewakingscamera’s beschikbaar. Sommige zijn klein genoeg om achter spiegels of nep planten te verbergen. Ondertussen kunnen andere op muren worden gemonteerd waar ze niet gemakkelijk zichtbaar zijn en andere hebben nog steeds groothoeklenzen waarmee ze grote delen van de ruimte tot in detail kunnen bestrijken.

Bij de voordeur
De voordeur is de meest voorkomende plek voor inbrekers om binnen te komen. Hier begroet je gasten en laat je je sleutels achter. Je kunt het overal in huis zien. Dus als je alleen thuis bent en iets verdachts hoort bij de voordeur, kun je het controleren zonder je kamer te verlaten of ver weg te gaan. Daarnaast hebben veel mensen een draadloze camera bij hun voordeur geïnstalleerd omdat ze willen kunnen zien wie er aanbelt of op hun deur klopt. Zo kunnen ze zelf kiezen of ze iemand wel of niet in huis willen laten.

In de woonkamer
In de woonkamer kan een camera je helpen om de activiteit door het hele huis te volgen. Ook handig als je wilt zien wie er voor de deur staat. Als je een groot gezin of veel bezoekers hebt, kun je met dit type camera in je huis gerust zijn en kun je volgen wat er gebeurt, zelfs als je er niet bent. Hetzelfde geldt voor het zien wie er in de keuken is en voor andere delen van het huis.

In de familiekamer
Een ander gebied dat je zou kunnen overwegen, is de familiekamer. Dit is een geweldige plek voor een camera omdat het een centrale plek in huis is, zodat je vanaf daar alle delen van het huis kunt zien. Het is ook een plek waar mensen veel tijd samen doorbrengen in één ruimte, waardoor het ideaal is voor het opnemen van familie activiteiten of bijeenkomsten met vrienden. Het spreekt voor zich dat je nooit een beveiligingssysteem moet installeren zonder eerst een expert te raadplegen die weet wat hij doet en die je belangen voor ogen heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Landgoedfair Mariënwaerdt volgens de wens van Frans baron van Verschuer Algemeen 9 aug, 13:19
Afbeelding
Fruittelers in de Betuwe strijden tegen de droogte Algemeen 8 aug, 15:19
Afbeelding
Laag water zorgt voor ‘nieuw land’ fotoreportage 7 aug, 20:00
Afbeelding
Simon Harmsma Europees kampioen dammen Algemeen 7 aug, 19:36
Afbeelding
Radioprogramma 5 dagen op de kermis bij familie Eckelboom in Rumpt Algemeen 7 aug, 09:58
Afbeelding
Waterschap Rivierenland kan ondanks lage rivierstand nog voldoende water inlaten Algemeen 3 aug, 10:52
Afbeelding
Veerpont Culemborg blijft gewoon in de vaart Algemeen 1 aug, 14:15
Afbeelding
Corso Club Culemborg werkt aan het ‘festival’ Algemeen 30 jul, 12:17