Afbeelding
Foto: Stock
ingezonden mededeling

Smartphone hoesjes van 2022: wat kunnen we verwachten?

Algemeen 0 keer gelezen

REGIO • Smartphone hoesjes zijn al sinds dat smartphones op de markt zijn gekomen erg geliefd onder eigenaren van smartphones. De kosten van een reparatie kunnen behoorlijk oplopen als het scherm door een val kapotgaat. 

Ook de achterkant van de smartphone is steeds vaker van glas of andere kwetsbare materialen. Daardoor kunnen ook deze materialen beschadigd raken. Dat is zonde van zo’n duur toestel en om deze reden blijven fabrikanten nieuwe hoesjes maken. Ook de komende tijd kunnen we dankzij een flinke aanwas van nieuwe smartphones weer nieuwe hoesjes verwachten.

Nieuwe hoesjes op de markt
Er komen steeds meer nieuwe hoesjes bij. Apple kondigde dit jaar de iPhone SE 2022 aan. Daarom kun je ook een iPhone SE 2022 hoesje bestellen om zo je smartphone te beschermen. Het is slechts één van de vele toestellen die onlangs is uitgekomen. 

We zijn nog lang niet klaar op het gebied van nieuwe smartphones en hoesjes. Apple besteedt bijvoorbeeld veel tijd aan het ontwerp. Daarom is de keuze voor een transparant hoesje snel gemaakt. Op die manier kun je de achterkant en zijkanten van je iPhone goed beschermen, maar doet het geen afbreuk aan het ontwerp en kan iedereen het mooie design nog steeds zien.

Nieuwe producten
In september komt Apple weer met heel wat nieuwe producten op de proppen. Onlangs zijn er nieuwe iPads gelanceerd, dus ook daarvoor kun je een iPad hoes bestellen. Binnenkort volgen er weer nieuwe toestellen (iPhones dus); de opvolgers van de iPhone 13. Naar verwachting is dat de iPhone 14, met de bijkomende kleinere en grotere broertjes (Mini, Pro en Pro Max). 

Het ontwerp zal er naar verwachting iets anders uit gaan zien, waardoor huidige screen protectors niet meer passen. Bovendien gebeurt het bij Apple vaak dat de volumeknoppen een paar millimeter opschuiven. In zo’n geval heb je een nieuw hoesje nodig. Zodra je het nieuwe iPhone 14 model kunt bestellen, naar verwachting vanaf september 2022, kun je er ook een iPhone 14 hoesje voor aanschaffen. Goed om alvast in het achterhoofd te hebben!

Ook andere merken doen mee
Ook andere merken doen mee in de smartphoneparade. De merken staan zeker niet stil en komen voortdurend met nieuwe toestellen op de markt. Begin 2023 kunnen we waarschijnlijk weer een nieuwe lichting van het vlaggenschiptoestel van Samsung verwachten. 

Mogelijk wordt dat de Samsung S23. Daarnaast is er momenteel veel te doen rondom de smartphones van het merk Nothing. Dat is het nieuwe telefoonmerk van de oprichter van OnePlus, Carl Pei. De Nothing Phone staat op het punt van release, waardoor je binnenkort ook voor dit model hoesjes kunt verwachten.

De verwachting is dat zeker bij de Nothing Phone vaak gekozen zal worden voor een transparant hoesje van siliconen of TPU. De smartphone heeft een bijzondere achterkant. Binnenkort komen ook merken zoals Xiaomi weer met wat nieuwe modellen. Dit zullen waarschijnlijk de opvolgers van de Xiaomi 12, 12X en Xiaomi 12 Pro worden.

Hoesje kopen zodra de smartphone uitkomt
De meeste smartphone fabrikanten delen de blauwdrukken van smartphones die nog niet uit zijn met fabrikanten van accessoires, zoals telefoonhoesjes. Zodra je de smartphone kunt bestellen, zijn er meestal ook al hoesjes voor beschikbaar. Slim geregeld toch? Daardoor hoef je geen moment zonder optimale bescherming de smartphone te gebruiken.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Grote banner bij RK Barbarakerk toont foto’s van werk van deelnemers Kunstroute Algemeen 2 okt, 12:46
Afbeelding
Culemborgse Mixed Hockeyclub (CMHC) start lustrumjaar met groot feest Sport 2 okt, 11:18
Afbeelding
Slotstraatfeest: gezellig voor jong en oud Algemeen 2 okt, 07:28
Afbeelding
Goede afloop woningbrand Culemborg Algemeen 1 okt, 20:31
Afbeelding
Niet van de Wereld: intiem portret van refo’s op de Gelderse Biblebelt Algemeen 1 okt, 11:03
Afbeelding
Gemeenteraad in gesprek met kindergemeenteraad fotoreportage 1 okt, 10:56
Afbeelding
Gelderland: forse inzet op stikstof, woningtekort en energietransitie Algemeen 1 okt, 10:43
Afbeelding
Middenorkest Pieter Aafjes speelt vurig concert Cultuur 1 okt, 09:15