Afbeelding

Aangifte tegen PvdA-raadslid Dagdag wordt niet verder onderzocht

Algemeen 1.851 keer gelezen

CULEMBORG • De politie ziet geen aanleiding om de aangifte tegen PvdA-raadslid Yassin Dagdag zoals ingediend door Machid el Boustati verder te onderzoeken. 

El Boustati (CulemborgsBelang) beweerde eerder dat DagDag hem na de gemeenteraadsvergadering in maart naar de keel heeft gegrepen. Weken na het incident kwam hij naar buiten met zijn verhaal, waarin de partij onder meer schermde met vermeende getuigen. Hij heeft aangifte gedaan. De politie zegt nu onvoldoende getuigen en/of ander bewijs te hebben gevonden. “Zonder voldoende bewijs kan het Openbaar Ministerie niet overgaan tot een kansrijke vervolging.” Als Boustati nieuwe informatie heeft of als de politie nieuwe feiten ontdekt, kan men besluiten de zaak opnieuw te onderzoeken. 

Dagdag vermoedt politieke motieven. “CulemborgsBelang heeft er baat bij mij in een negatief daglicht te plaatsen. Ik ben namelijk kritisch op de manier waarop deze partij politiek bedrijft.”

Dagdag laat via een persbericht van de PvdA weten dat de zaak hem ook persoonlijk heeft aangegrepen en dat zelfs zijn gezin er veel last van heeft gehad. Hij heeft overwogen zelf aangifte te doen vanwege smaad en laster: “Dit soort acties zoals van El Boustati zijn het betonrot van onze lokale democratie. Toch ga ik geen aangifte doen. Ik wil me vol richten op de stad en werken aan betaalbare woningen en leefbare en veilige wijken. Wel roep ik iedereen in de Culemborgse politiek op tot fair play.” De PvdA Culemborg zegt in het persbericht altijd volledig vertrouwen te hebben gehad in zijn fractievoorzitter Dagdag en ziet met deze uitkomst haar overtuiging bevestigd.

‘Dolle hond’
El Boustati blijft bij zijn bewering dat Yassin Dagdag hem als een ‘dolle hond’ heeft aangevallen. “Het is gewoon een feit. De bode heeft hem met moeite van mij af moeten trekken. Daarnaast heeft Yassin Dagdag excuses over zijn gedrag aan zowel de burgemeester als alle fractievoorzitters gedaan. Dit doe je niet als niets hebt gedaan.” Volgens El Boustati heeft de politie drie van de vijf getuigen gehoord. “Waarom dat zo is gegaan weet ik ook nog niet. Hij heeft mij in het Berbers aangesproken, dus konden de getuigen waarschijnlijk daar niets zinnigs over zeggen. Dat hij naar mijn keel greep waar iedereen bij was, is ook een feit. Voor de politie moeten er natuurlijk blauwe plekken of schade aan mijn keel te zien zijn en die waren er niet.”


De woorden die DagDag gebruikt over het feit dat hij kritisch is op de manier hoe CulemborgsBelang politiek bedrijft zijn volgens El Boustati klinkklare onzin. “Ik heb hem in de raad of in de media nooit kritisch horen praten over mijn vorm van politiek. Dit is de manier zoals de PvdA de laatste jaren politiek bedrijft. Gewoon wegkijken bij incidenten en de schuld bij een ander neerleggen.”

‘Tekenend’
“Voor de PvdA is de reactie van El Boustati op het sepot tekenend”, zegt afdelingsvoorzitter Erik de Rijk in een reactie. “Hij weet dat er niks is, daarom overschreeuwt hij zich zo. Maar je kunt niet van niets iets maken. Voor de PvdA is deze zaak klaar.”

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Kookclub klaar om samen aan tafel te gaan.
Onvergetelijke Kookclub opent deuren in Tiel Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Jouw bijdrage voor Koningsdag in Culemborg in Het Kontakt Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Vervelen? Niet tijdens de meivakantie! Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
De Fransche school organiseert vier avonden buitenbios Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding op het Stationsplein in Culemborg 112 23 apr, 14:10
Bloesem.
Ouderen uit Culemborg beleven 44e Bloesemtocht Nieuws 23 apr, 12:00
• Martin van Weelden en Hennie van den Boogert.
Strijd tegen windpark gaat door: 'Wij willen gezondheid niet op het spel zetten' Nieuws 23 apr, 10:34
• De winnaars van vorige editie wachten op hun opvolgers. Bouwdorp 2024 komt eraan!
Bouwdorp Culemborg 2024: laatste week van de zomervakantie Nieuws 23 apr, 09:00