Afbeelding

Aangifte tegen PvdA-raadslid Dagdag wordt niet verder onderzocht

Algemeen 1.632 keer gelezen

CULEMBORG • De politie ziet geen aanleiding om de aangifte tegen PvdA-raadslid Yassin Dagdag zoals ingediend door Machid el Boustati verder te onderzoeken. 

El Boustati (CulemborgsBelang) beweerde eerder dat DagDag hem na de gemeenteraadsvergadering in maart naar de keel heeft gegrepen. Weken na het incident kwam hij naar buiten met zijn verhaal, waarin de partij onder meer schermde met vermeende getuigen. Hij heeft aangifte gedaan. De politie zegt nu onvoldoende getuigen en/of ander bewijs te hebben gevonden. “Zonder voldoende bewijs kan het Openbaar Ministerie niet overgaan tot een kansrijke vervolging.” Als Boustati nieuwe informatie heeft of als de politie nieuwe feiten ontdekt, kan men besluiten de zaak opnieuw te onderzoeken. 

Dagdag vermoedt politieke motieven. “CulemborgsBelang heeft er baat bij mij in een negatief daglicht te plaatsen. Ik ben namelijk kritisch op de manier waarop deze partij politiek bedrijft.”

Dagdag laat via een persbericht van de PvdA weten dat de zaak hem ook persoonlijk heeft aangegrepen en dat zelfs zijn gezin er veel last van heeft gehad. Hij heeft overwogen zelf aangifte te doen vanwege smaad en laster: “Dit soort acties zoals van El Boustati zijn het betonrot van onze lokale democratie. Toch ga ik geen aangifte doen. Ik wil me vol richten op de stad en werken aan betaalbare woningen en leefbare en veilige wijken. Wel roep ik iedereen in de Culemborgse politiek op tot fair play.” De PvdA Culemborg zegt in het persbericht altijd volledig vertrouwen te hebben gehad in zijn fractievoorzitter Dagdag en ziet met deze uitkomst haar overtuiging bevestigd.

‘Dolle hond’
El Boustati blijft bij zijn bewering dat Yassin Dagdag hem als een ‘dolle hond’ heeft aangevallen. “Het is gewoon een feit. De bode heeft hem met moeite van mij af moeten trekken. Daarnaast heeft Yassin Dagdag excuses over zijn gedrag aan zowel de burgemeester als alle fractievoorzitters gedaan. Dit doe je niet als niets hebt gedaan.” Volgens El Boustati heeft de politie drie van de vijf getuigen gehoord. “Waarom dat zo is gegaan weet ik ook nog niet. Hij heeft mij in het Berbers aangesproken, dus konden de getuigen waarschijnlijk daar niets zinnigs over zeggen. Dat hij naar mijn keel greep waar iedereen bij was, is ook een feit. Voor de politie moeten er natuurlijk blauwe plekken of schade aan mijn keel te zien zijn en die waren er niet.”


De woorden die DagDag gebruikt over het feit dat hij kritisch is op de manier hoe CulemborgsBelang politiek bedrijft zijn volgens El Boustati klinkklare onzin. “Ik heb hem in de raad of in de media nooit kritisch horen praten over mijn vorm van politiek. Dit is de manier zoals de PvdA de laatste jaren politiek bedrijft. Gewoon wegkijken bij incidenten en de schuld bij een ander neerleggen.”

‘Tekenend’
“Voor de PvdA is de reactie van El Boustati op het sepot tekenend”, zegt afdelingsvoorzitter Erik de Rijk in een reactie. “Hij weet dat er niks is, daarom overschreeuwt hij zich zo. Maar je kunt niet van niets iets maken. Voor de PvdA is deze zaak klaar.”

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vriendenschaar degradeert naar vierde klasse Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Schitterend weer en recorddeelname tijdens 31e editie van Oldtimerdag Culemborg Fotoreportage 27 mei, 20:42
Afbeelding
Interview met zwemsters Chantal van der Horst en Trudie van Niejenhuis Sport 27 mei, 13:14
Afbeelding
Culemborgse stadsspeld voor Rieks Hoogenkamp Nieuws 26 mei, 20:58
Afbeelding
Drie tips voor een geslaagd vrijgezellenfeestje voor mannen Ingezonden mededeling 26 mei, 13:07
Afbeelding
Culemborg gaat incontinentie- en luiermateriaal recyclen én wasbare luiers stimuleren Nieuws 26 mei, 12:03
Afbeelding
Beperkt parkeren op de markt tijdens uitvaartdiensten mogelijk gemaakt Nieuws 26 mei, 11:08
Afbeelding
Uitdaging voor jubilerend Pieter Aafjes om op hoogste muzikale niveau te blijven Algemeen 26 mei, 10:55