Afbeelding
ingezonden mededeling

Waar moet een goede werkbroek aan voldoen?

Algemeen 4 keer gelezen

Voer je werk uit waar een werkbroek handig bij is? Of is er zelfs een wettelijke vereiste vanuit hygiënisch en/of veiligheidsvoorschriften? Dan helpt het in de zoektocht naar de ideale werkbroek als je op vier zaken let. 

Als dakdekker zoek je een andere bescherming qua werkkleding dan als tuinder. En een schilder zoekt weer een totaal andere werkbroek dan een magazijnmedewerker. Zoveel beroepen, zoveel mogelijkheden. Vier zaken zijn belangrijk bij de keuze voor de meest geschikte werkbroek, namelijk de broek moet de juiste pasvorm hebben, de broek moet geschikt zijn voor het werk dat je doet, de broek moet gemaakt zijn van een comfortabele stof én je moet goed kijken naar hoe intensief de broek bescherming biedt tijdens je werk. Als je hierop let, heb je binnen no-time de perfecte werkbroek gevonden. Bevazet heeft al de juiste stoffen en leveranciers voor je geselecteerd. Ook op het prijskaartje wordt gelet. Goede kwaliteit voor een gunstige prijs, daar kun je zeker van zijn.

De juiste pasvorm voor je werkbroek
Het klinkt zo logisch, toch gaat het nog geregeld mis: de broek heeft de verkeerde pasvorm. Ook al ben je van plan om wat kilo’s kwijt te raken, koop geen broek die te strak zit. Of een broek die veel te groot zit. Bij het passen kun je misschien denken: ’Liever wat te groot, dan heb ik ruimte voor de vrijdagmiddagborrel.’ Bij het dragen loop je de werkbroek vaak iets uit. Daarbij hebben de werkbroeken veelal iets stretch in de stof. De stof rekt mee met je lichaam. Ideaal en daarom is een maatje groter of kleiner niet nodig. Het zou jammer zijn als je een miskoop doet omdat de maat niet goed is!

Advies nodig over welke maat werkbroek je precies moet hebben? Door de jarenlange ervaring kunnen de medewerkers van Bevazet je perfect adviseren. Ook via de webshop kun je vragen stellen over de juiste maat. Om je op weg te helpen staat er een maattabel online, net als een meetadvies. Aangeraden wordt om voor de optie van meten te gaan, dit is de meest betrouwbare manier om zeker te weten dat de broek bij jouw lichaamsmaten past.

De werkbroek die aansluit bij het werk dat je doet
De werkbroeken hebben een ware revolutie ondergaan. Ze zijn er in zoveel maten, designs en met vele specificaties. Zo is er voor ieder beroep een passende broek verkrijgbaar. Je kunt kijken naar een vakbroek voor schilders. Het kan ook dat je een broek zoekt met specificaties die niet standaard bij het beroep staan. Bij Bevazet vinden ze dat nu net een mooie uitdaging! Vertel je wensen (zoals wel of geen bescherming bij de knie, zakken aan de zijkant, de lengte van de broek en de stof) en zij komen met een aantal voorstellen. Dankzij de jarenlange ervaring en expertise vinden zij snel een passende werkbroek die perfect bij je werkwensen aansluit. Ook houden ze rekening met je portemonnee.

Ga altijd voor een comfortabele stof
Pas je de broek en is deze te stug naar je zin? Of heeft de stof juist niet genoeg stugheid en voel je je er niet fijn in? Geen probleem. Kies altijd een vakbroek waar jij je prettig in voelt. Ieder lichaam is anders. De meeste werkbroeken bij Bevazet zijn voorzien van stretch. Dit zorgt ervoor dat de stof iets meerekt. Zeker bij fysiek werk is het belangrijk dat je volledige bewegingsvrijheid ervaart. Dat is wat stretch in de werkbroek doet. Ook stevigheid is erg belangrijk. Dat gereedschap niet zomaar in je been kan prikken of je binnen no-time een gat in de stof hebt. Heb je veel gereedschap nodig? Dan zal een broek met veel opbergmogelijkheden en een stevige stof beter aansluiten bij je wensen.

Kijk ook eens in het label van de broek of bij de specificaties op de webshop welke stof er in de broek verwerkt is. Zo staat polyester bekend om het behouden van de pasvorm en de stevigheid. Er zijn ook katoenen werkbroeken. Doordat het een natuurproduct is heeft katoen ook vele fijne eigenschappen. Katoen is huidvriendelijk, zowel ventilerend als warmtevasthoudend en voelt vaak minder klam op de huid. In veel gevallen is het een mix van deze twee stoffen. Wil je een erg rekbare broek? Kies dan voor een hoger percentage elastaan of polyester in de stof. Elastaan zorgt voor het meerekken van de stof tijdens al je bewegingen.

Bevazet kiest al stoffen uit die comfortabel dragen. Omdat ze weten hoe belangrijk het is als de werkbroek niet alleen handig is, maar ook fijn zit. Online kun je al veel vinden over de stof die gebruikt is in de werkbroek. Schaf je voor het eerst een werkbroek aan? Passen is het devies.

Welke mate van bescherming biedt de broek?
Er zijn werkbroeken die waterdicht zijn, die beschermen tegen hoge of juist lage temperaturen en brandvertragend werken. Andere werkbroeken zijn vooral gericht op het ontlasten van lichaamsdelen (zoals met extra kniestukken) of zullen minder van deze bescherming in de stof verwerkt hebben. Door de EN-normering kun je precies zien tegen welke risico’s de broek beschermen kan. Ook de zichtbaarheid is een goede graadmeter. Als je veel in het donker werkt, ben je op zoek naar bedrijfskleding die gemaakt is van felle kleuren en met reflecterende strepen. Uitleg nodig over de mate van bescherming? De medewerkers van Bevazet helpen je graag.

Voor alle vragen over een passende werkbroek in jouw unieke situatie denkt Bevazet graag met je mee. Hun jarenlange ervaring in bedrijfskleding zorgt ervoor dat ook jij straks met een tevreden gevoel je nieuwe werkbroek aanschaft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Grote banner bij RK Barbarakerk toont foto’s van werk van deelnemers Kunstroute Algemeen 2 okt, 12:46
Afbeelding
Culemborgse Mixed Hockeyclub (CMHC) start lustrumjaar met groot feest Sport 2 okt, 11:18
Afbeelding
Slotstraatfeest: gezellig voor jong en oud Algemeen 2 okt, 07:28
Afbeelding
Goede afloop woningbrand Culemborg Algemeen 1 okt, 20:31
Afbeelding
Niet van de Wereld: intiem portret van refo’s op de Gelderse Biblebelt Algemeen 1 okt, 11:03
Afbeelding
Gemeenteraad in gesprek met kindergemeenteraad fotoreportage 1 okt, 10:56
Afbeelding
Gelderland: forse inzet op stikstof, woningtekort en energietransitie Algemeen 1 okt, 10:43
Afbeelding
Middenorkest Pieter Aafjes speelt vurig concert Cultuur 1 okt, 09:15