Informatieavond over pleegzorg in het Stadhuis van Culemborg

  •   keer gelezen

CULEMBORG • De gemeenten West Betuwe en Culemborg organiseren samen met organisatie Entréa Lindenhout twee informatieavonden over pleegzorg. De bijeenkomsten zijn op 28 juni in De Pluk in Geldermalsen en op 29 juni in het Stadhuis in Culemborg. Beide avonden beginnen om 19.30 uur. 


Ouders en gezinnen die meer willen weten over de - tijdelijke - zorg voor een pleegkind zijn van harte welkom. Op de informatieavonden ontvangen deelnemers algemene informatie over pleegzorg. 

Wethouders Jan de Geus (West Betuwe) en Mischa Peters (Culemborg) openen de avond om het belang van pleegzorg te benadrukken. Daarna vertelt een ervaren pleegouder over zijn/haar ervaringen. Ook is er aandacht voor de projecten Steunouder in West Betuwe en Buurtgezinnen in Culemborg. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen, ook na de presentaties.

In West Betuwe en Culemborg zijn nu veertig pleeggezinnen. Zij helpen andere gezinnen met de opvoeding en zorg van kinderen omdat dat thuis niet altijd lukt. De hulp varieert van een paar uur per week tot volledige opname in het pleeggezin voor langere tijd. Op dit moment wachten vijf kinderen in de regio op een pleeggezin. Het gaat hierbij vooral om weekend- en vakantiepleegzorg. 

Geïnteresseerden in pleegzorg kunnen zich aanmelden voor de informatieavonden via gabrielle.van.der.zalm@westbetuwe.nl of j.schouten@culemborg.nl Iedereen is welkom op één van de twee bijeenkomsten. Dit kan eventueel ook zonder aanmelding vooraf.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten