<p>&bull; Heerlijk genieten van het orkest op het Weeshuisplein.</p>

• Heerlijk genieten van het orkest op het Weeshuisplein.

(Foto: aangeleverd)

Kindermuseumnacht ingeluid met muzikale sprookje Peter en de Wolf

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Ondanks de hitte, waren toch heel veel kinderen compleet met maskers, met hun ouders zaterdag 18 juni via een parade vanaf het stadhuis onder luid tromgeroffel van Mari Woerdenbach, naar het Weeshuisplein gekomen. Hier zaten het Opstap orkest o.l.v. Jonie Pijpers en het Midden orkest o.l.v. Marilou Krouwel van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes klaar voor hun optredens. 


Door de twee orkesten gezamenlijk werd onder andere de muziek van twee Disney films Aladdin en Frozen gespeeld. De sopraan Linda Vink excelleerde met het Midden orkest in Art is calling for me. Daarna werd door haar het bekende sprookje Peter en de Wolf verteld. Eerst werden de instrumenten voor gesteld die voor de muzikale uitbeelding zorgden van het sprookje. 

Linda Vink vertelde het muzikale sprookje vol expressie en op boeiende wijze in een perfecte wisselwerking tussen orkest en verteller. Met deze optredens werd de Kindermuseumnacht 2022 ingeluid, die tot 22.00 uur duurde.

Tot slot nodigde dirigent Marilou Krouwel iedereen uit die een instrument bespeelt voor zaterdag 25 juni. Want dan mag iedereen (jong of oud) die een slagwerk of een blaasinstrument bespeelt mee komen spelen met het Midden orkest tijdens de open repetitie in het eigen verenigingsgebouw. De open repetitie begint om 10:00 uur. Een uitgelezen kans om in een orkest te spelen.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten