Afbeelding
Foto: Martin Smaling
fotoreportage

KWC-teams winnen spetterende finale van Battle of the Boats

Algemeen 940 keer gelezen

CULEMBORG • Op vrijdag 17 juni jl. was het Raceday van de Battle of the Boats op de Meent in Beusichem. Na maanden hard denk- en doewerk waren de elf teams klaar om wedstrijd te varen met hun zelfgebouwde boten. Leerlingen van ORS Lek en Linge, KWC-Culemborg, ROC Rivor, Lingecollege en De Lingeborgh stopten veel energie en plezier in de samenwerking.

Ze zijn tijdens het hele proces, van ontwerp tot bouw, bijgestaan door een aantal bedrijven in de regio: Van Dillen Bouwgroep, Van Mourik Bouw, De Vree en Sliepen B.V., De Coöperatie van Makers, Bouwmensen Rivierengebied B.V., JC van Kessel, MetaGlas, Van Arnhem Bouwgroep, Elk Welzijn, Lunterbouw en Grip op wonen.

Rond de klok van 12.30 uur opende Tessa Veldhuis - sportpresentator, tevens oud leerling van ORS Lek en Linge - de spetterende finale. De boten werden door de vakkundige jury beoordeeld op snelheid, creativiteit en duurzaamheid. Wedstrijdzeiler Claire Seijbel, kunstenaar en decorbouwer Thiadmer van Galen, duurzaamheidsexpert Stefan van Tongeren van S-TEC en architect Ton Voets hadden de uitdagende opdracht in de drie categorieën de eerste plek aan te wijzen. Voor de prijsuitreiking is een speciale gast uitgenodigd; Carel Konings - directeur van ORS Lek en Linge en voorzitter van stichting Hub Rivierenland - verscheen als Neptunus om de winnaars toe te spreken. 

Snelste, creatiefste en duurzaamste boot
De snelste tijd klokte het team Moonwalkers, de jongste deelnemers van de Battle. Samen met Lunterbouw werkten ze, zelfs in de meivakantie, fanatiek aan hun boot.

De prijs voor de creatiefste boot ging naar Pro_Ject in samenwerking met Coöperatie van Makers. Dit team koos voor een aandrijving door twee fietsen. Het zag er indrukwekkend uit, beelden hierover zijn terug te zien op sociale media. De titel van de duurzaamste boot werd toegekend aan Troepruimers, ze deden hun naam eer aan en bouwden een boot die helemaal recyclebaar is. 

“Uiteindelijk zijn alle teams winnaars,” vindt projectleider Caspar ten Berge. “Ieder team heeft fantastisch werk geleverd. We hebben onwijs goed teamwork gezien. Het enthousiasme bij de bedrijven is ook groot. Ze zien de meerwaarde van de Battle, hier worden talenten van de toekomst gekweekt en daarmee toekomstige medewerkers. Op naar de volgende editie!” 

The Battle of the Boats is één van de projecten van Hub Rivierenland, de schakel tussen jongeren en bedrijven in de regio. Meer info: www.hubrivierenland.nl en via diverse sociale mediakanalen.

Martin Smaling

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hospice Nocturne voorzitter Frits Ton neemt na tien jaar afscheid Nieuws 17 apr, 15:00
• Archieffoto Minke Wijkmans.
Minke Wijkmans overleden: "Duurzaamheid zat haar in het bloed" Nieuws 17 apr, 12:00
• De deelnemende onderneemsters.
Naar hartenlust shoppen tijdens Ladies Night Culemborg Nieuws 17 apr, 11:00
• Arjan Pothuizen is de oprichter van Stichting Onderzoeksbureau Old Cold Cases Culemborg.
Arjan Pothuizen heeft een passie voor onopgeloste moorden Nieuws 17 apr, 07:00
• Overhandiging Groene Krokodil op de atletiekbaan van Statina, met v.l.n.r. Marco van Zandwijk, Bert van Oostrum en wethouder Mischa Peters.
CDA-enquête: 'Eén op de drie sportclubs loopt tegen de grenzen van hun kunnen aan.' Sport 16 apr, 22:59
Afbeelding
Botsing tussen twee auto's op de Erasmusweg/Rolweg in Culemborg 112 16 apr, 21:15
Afbeelding
Culemborgse Volksdansgroep Oriënt danst voor vijftigste keer voor Japanse toeristen Nieuws 16 apr, 20:18
Afbeelding
Ovenbrand in pand aan de Culemborgse Lange Havendijk 112 16 apr, 20:06