Foto: Martin Smaling
fotoreportage

KWC-teams winnen spetterende finale van Battle of the Boats

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Op vrijdag 17 juni jl. was het Raceday van de Battle of the Boats op de Meent in Beusichem. Na maanden hard denk- en doewerk waren de elf teams klaar om wedstrijd te varen met hun zelfgebouwde boten. Leerlingen van ORS Lek en Linge, KWC-Culemborg, ROC Rivor, Lingecollege en De Lingeborgh stopten veel energie en plezier in de samenwerking.


Ze zijn tijdens het hele proces, van ontwerp tot bouw, bijgestaan door een aantal bedrijven in de regio: Van Dillen Bouwgroep, Van Mourik Bouw, De Vree en Sliepen B.V., De Coöperatie van Makers, Bouwmensen Rivierengebied B.V., JC van Kessel, MetaGlas, Van Arnhem Bouwgroep, Elk Welzijn, Lunterbouw en Grip op wonen.

Rond de klok van 12.30 uur opende Tessa Veldhuis - sportpresentator, tevens oud leerling van ORS Lek en Linge - de spetterende finale. De boten werden door de vakkundige jury beoordeeld op snelheid, creativiteit en duurzaamheid. Wedstrijdzeiler Claire Seijbel, kunstenaar en decorbouwer Thiadmer van Galen, duurzaamheidsexpert Stefan van Tongeren van S-TEC en architect Ton Voets hadden de uitdagende opdracht in de drie categorieën de eerste plek aan te wijzen. Voor de prijsuitreiking is een speciale gast uitgenodigd; Carel Konings - directeur van ORS Lek en Linge en voorzitter van stichting Hub Rivierenland - verscheen als Neptunus om de winnaars toe te spreken. 

Snelste, creatiefste en duurzaamste boot
De snelste tijd klokte het team Moonwalkers, de jongste deelnemers van de Battle. Samen met Lunterbouw werkten ze, zelfs in de meivakantie, fanatiek aan hun boot.

De prijs voor de creatiefste boot ging naar Pro_Ject in samenwerking met Coöperatie van Makers. Dit team koos voor een aandrijving door twee fietsen. Het zag er indrukwekkend uit, beelden hierover zijn terug te zien op sociale media. De titel van de duurzaamste boot werd toegekend aan Troepruimers, ze deden hun naam eer aan en bouwden een boot die helemaal recyclebaar is. 

“Uiteindelijk zijn alle teams winnaars,” vindt projectleider Caspar ten Berge. “Ieder team heeft fantastisch werk geleverd. We hebben onwijs goed teamwork gezien. Het enthousiasme bij de bedrijven is ook groot. Ze zien de meerwaarde van de Battle, hier worden talenten van de toekomst gekweekt en daarmee toekomstige medewerkers. Op naar de volgende editie!” 

The Battle of the Boats is één van de projecten van Hub Rivierenland, de schakel tussen jongeren en bedrijven in de regio. Meer info: www.hubrivierenland.nl en via diverse sociale mediakanalen.

Martin Smaling
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten