Roedie Robeer kreeg een fotocollage met mooie herinneringen.
Roedie Robeer kreeg een fotocollage met mooie herinneringen. Foto: Aangeleverd

Dirigent Roedie Robeer neemt na 35 jaar afscheid van Vrouwenkoor OtherWise

Algemeen 1.212 keer gelezen

CULEMBORG • Met een muzikaal eerbetoon en onder luid applaus zwaaide Vrouwenkoor OtherWise op 17 mei haar dirigent, Roedie Robeer, uit. Maar liefst 35 jaar was hij verbonden aan het koor, dat in de beginjaren Con Animato heette. Hij gaf leiding aan de repetities en de vele kleine en grote concerten die in de loop van de jaren zijn uitgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn de Kerstconcerten in de Gelderlandfabriek en in de Barbarakerk (i.s.m. met Pieter Aafjes), diverse festivals en koorwedstrijden in het land en de lokale concerten tijdens Monumentendag of Lichtjes aan de Lek. 

Roedie Robeer arrangeerde veel muziek zelf, en maakte daarmee bekende muziekstukken speciaal bruikbaar voor het vrouwenkoor. Meestal drie- of vierstemmig, maar soms ook zesstemmig zoals Halleluja van Lennard Cohen. Van Nederlandstalig tot anderstalig, à capella of barbershop, popsongs, ballads of stemmige kerstsongs, aan diversiteit in het repertoire was er geen gebrek. 

De laatste twee jaren waren rustig voor Roedie en het koor. Door corona werd er niet gezongen en lag het koor grotendeels stil. Voor de 75-jarige Roedie was dit het moment om bekend te maken dat hij besloot met welverdiend pensioen te gaan en te stoppen als dirigent. 

Afscheidsavond
“We vinden het jammer dat hij stopt, maar ook heel begrijpelijk na zo’n lange carrière. Vanzelfsprekend willen we het afscheid van een dirigent die zo lang met het koor heeft gewerkt, niet ongemerkt voorbij laten gaan”, aldus de vrouwen van OtherWise. Daarom werd er door een kleine groep een mooi programma voor een afscheidsavond voorbereid. Tijdens dit speciaal georganiseerde mini-concert, dat plaatsvond in de repetitieruimte en in aanwezigheid van een aantal speciaal genodigden, heeft OtherWise haar dank betuigd voor de vele jaren van inzet en betrokkenheid van Roedie. Het koor bood hem een fotocollage aan met mooie herinneringen door de jaren heen. Het koor zal hem missen, en Roedie gaf zelf aan dat ook hij het koor en het dirigeren zal missen. Vol trots kijkt hij terug op de mooie tijd met OtherWise, maar tevens kijkt hij uit naar de periode die voor hem ligt, met meer tijd voor andere dingen.

Nieuwe dirigent
Inmiddels is er een nieuwe dirigent gestart bij Vrouwenkoor OtherWise: Pim Brackenhoff. Hij neemt het stokje over en inmiddels werken het koor en Pim een klein half jaar samen. Naast het repeteren van het vertrouwde repertoire besteedt Pim aandacht aan zangtechniek en het uitproberen van nieuwe nummers. OtherWise, dat dit jaar veertig jaar bestaat, hoopt ook onder zijn leiding weer met veel inspiratie en gezelligheid als koor aan de slag te gaan.

Op 26 juni zingt het vrouwenkoor bij het korenfestival Buitengewoon Zingen bij Werk aan ’t Spoel (13.00 en 16.00 uur). Wie geïnteresseerd is om eens te luisteren en te kijken naar Vrouwenkoor OtherWise is van harte uitgenodigd. Maar naar een repetitie komen kan natuurlijk ook. Stuur dan een berichtje naar info@vrouwenkoorotherwise.nl. Meer informatie over het koor is te vinden op www.vrouwenkoorotherwise.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Werk van Kim Verschoor
Vergankelijkheid? Bekijk de kunst op Werk aan het Spoel Nieuws 18 apr, 10:21
• Annet van den Oord (links) en Roger Klaassen (rechts) organiseren het 'Teken je eigen reisdagboek'.
Iets persoonlijks? Teken een eigen reisdagboek met Annet van den Oord en Roger Klaassen Nieuws 18 apr, 07:00
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Culemborg in gesprek Nieuws 17 apr, 21:17
Afbeelding
Hospice Nocturne voorzitter Frits Ton neemt na tien jaar afscheid Nieuws 17 apr, 15:00
• Archieffoto Minke Wijkmans.
Minke Wijkmans overleden: "Duurzaamheid zat haar in het bloed" Nieuws 17 apr, 12:00
• De deelnemende onderneemsters.
Naar hartenlust shoppen tijdens Ladies Night Culemborg Nieuws 17 apr, 11:00
• Arjan Pothuizen is de oprichter van Stichting Onderzoeksbureau Old Cold Cases Culemborg.
Arjan Pothuizen heeft een passie voor onopgeloste moorden Nieuws 17 apr, 07:00
• Overhandiging Groene Krokodil op de atletiekbaan van Statina, met v.l.n.r. Marco van Zandwijk, Bert van Oostrum en wethouder Mischa Peters.
CDA-enquête: 'Eén op de drie sportclubs loopt tegen de grenzen van hun kunnen aan.' Sport 16 apr, 22:59