• Joost Reus krijgt het groene lintje opgespeld
• Joost Reus krijgt het groene lintje opgespeld (Foto: aangeleverd)

Groen Lintje voor vertrekkend wethouder Joost Reus

  •   keer gelezen

CULEMBORG • De GroenLinks-afdeling in Culemborg heeft vertrekkend wethouder Joost Reus woensdag het Groene Lintje mogen opspelden bij de afscheidsreceptie van de drie wethouders. Ook Collin Stolwijk en Sascha Baggerman namen afscheid. 


Het Groene Lintje is een initiatief van GroenLinks Culemborg voor mensen die zich inzetten voor de stad.

Enorme inzet
Reus is bijna acht jaar wethouder geweest. Hij ontvangt het lintje omdat hij zich enorm heeft ingezet voor een groen, duurzaam, cultuurrijk en fietsvriendelijk Culemborg. Ondanks dat sommige onderwerpen op weerstand stuitte, of het nu ging om windmolens, afvalinzameling of de Vianense poort. Er kwam ook steun vanuit de stad, in de raad, of Joost bewoog mee en wilde zoeken naar een oplossing en uitkomst waarmee Culemborg verder kan.

Verduurzaming
“Mooie stappen zijn er gezet onder zijn wethouderschap door het realiseren van geveltuintjes in de binnenstad, de aanleg van natuurvriendelijke oevers, bloemrijke bermen en natuurspeeltuinen”, zegt GroenLinks in een persbericht. “En zeker ook de versnelling van verduurzaming en fietsvriendelijke routes, alsook behoud en renovatie van theater de Fransche School en de nieuwe Cultuurvisie waar uitvoering aan wordt gegeven door de stad.”

GroenLinks-fractievoorzitter Tim de Kroon: ‘Ik heb bewondering voor de manier waarop Joost twee periodes wethouder is geweest. Culemborg is een vernieuwende stad en wil ook samen resultaten boeken. Daar heeft hij aan bijgedragen. Dat maakt onze afdeling trots.”

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten