Foto: 123RF.com

IVN organiseert gratis webinar ‘Zet je buurt in bloei!’

  •   keer gelezen

REGIO • IVN Gelderland organiseert op woensdagavond 22 juni een online inspiratiesessie voor iedereen die samen met buren de straat of buurt wil vergroenen.


Steeds meer mensen willen hun handen uit de mouwen steken om hun straat te vergroenen. Maar kunnen ze dit het beste aanpakken? Om buurtbewoners op weg te helpen, organiseert IVN Gelderland het gratis webinar ‘Zet je buurt in bloei!’. Het is een online inspiratiesessie vol praktische tips over wat men eenvoudig zelf kan doen en hoe de gemeente bij jouw plannen kan helpen.

Een buurt vol planten en bloeiende bloemen is niet alleen leuk om naar te kijken, het draagt bij aan de biodiversiteit en zorgt ervoor dat steden en dorpen beter bestand zijn tegen droogte of wateroverlast. Het samenwerken aan een groene buurt geeft bovendien een leuke kans om buren beter te leren kennen. Het webinar ‘Zet je buurt in bloei!’ geeft inspiratie en praktische tips hoe bewoners samen met de buren aan de slag kunnen gaan.

Programma
Na een korte introductie over het belang van groen in bebouwde omgeving, krijgen verschillende sprekers het woord. Cerian van Gestel (Guerilla Gardeners) vertelt over het aanplanten van geveltuintjes en boomspiegels. Jacomien Steennis (Projectleider Klimaatadaptatie gemeente Zaltbommel) is betrokken bij verschillende groene buurtinitiatieven en geeft tips om de groene plannen van de deelnemers werkelijkheid te laten worden. Marieke Ankoné (IVN Gelderland) helpt de deelnemers op weg om de gemeente te betrekken bij het ondersteunen van de plannen. Afsluitend worden er een aantal groene prijzen verloot onder de deelnemers van het webinar.

Het webinar duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur en aanmelden kan via ivn.nl/Gelderland.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten