Foto: Aangeleverd

Battle of the Boats op de Meent in Beusichem

  •   keer gelezen

BEUSICHEM • Op vrijdag 17 juni om 13.00 uur klinkt het startsein voor de Battle of the Boats ‘22, een vaarwedstrijd waar velen uit het onderwijs en bedrijfsleven naar uitkijken. 


Na weken gewerkt te hebben aan een zelf ontworpen boot kunnen leerlingen van ORS Lek en Linge, KWC-Culemborg, ROC Rivor, Lingecollege, De Lingeborgh hun resultaat presenteren op de Meent in Beusichem. Ze zijn tijdens het hele proces, van ontwerp tot bouw, bijgestaan door een aantal bedrijven in de regio: Van Dillen Bouwgroep, Van Mourik Bouw, De Vree en Sliepen B.V., De Coöperatie van Makers, Bouwmensen Rivierengebied B.V., JC van Kessel, MetaGlas, Van Arnhem Bouwgroep, Elk Welzijn, Lunterbouw en Grip op wonen.

“We hebben hier enorm naar toegeleefd,” vertelt Caspar ten Berge, techniekdocent van ORS Lek en Linge en tegelijkertijd projectleider van de Battle. “Zo trots op iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. Er komt veel positieve energie vrij en die werkt toe naar zo’n hoogtepunt als de vaarwedstrijd. Heel benieuwd naar alle resultaten. We hopen dat veel mensen komen kijken en de teams supporten!”

Snelheid, creativiteit, duurzaamheid

De elf teams worden door de vakkundige jury beoordeeld op snelheid, creativiteit en duurzaamheid. Wedstrijdzeiler Claire Seijbel, kunstenaar en decorbouwer Thiadmer van Galen, duurzaamheidsspecialist Stefan van Tongeren en architect Ton Voets zullen over deze drie elementen hun oordeel vellen. Bouwbedrijf JC van Kessel uit Geldermalsen doet dit jaar voor het eerst mee, samen met de negen vmbo leerlingen van De Lingeborgh. 

Directeur Adrie van Kessel beaamt het belang van dergelijke initiatieven: “Er is zo weinig mogelijkheid voor jongeren om te zien en te ervaren welke beroepen er in de regio zijn. De Battle of the Boats geeft ons die kans.” De werkplaats-chef van het bedrijf, Charles, heeft het team De Water Piet Piraat in de afgelopen periode begeleidt.

 “Deze praktische en doelgerichte samenwerking met jongeren, past perfect bij ons bedrijf,” vertelt hij. “Gewoon beginnen en samen tot oplossingen komen, dat is de korte samenvatting van dit proces waarin de jongeren ook hebben kunnen ontdekken dat creativiteit heel belangrijk is in deze sector. Je wordt hier uitgedaagd om slimme ideeën te bedenken voor een werkbaar en functioneel resultaat. Ze hebben van nul af aan alles opgebouwd voor hun boot. Leuk om te zien!”

The Battle of the Boats is één van de projecten van Hub Rivierenland, de schakel tussen jongeren en bedrijven in de regio. Meer info: www.hubrivierenland.nl en via diverse sociale mediakanalen.

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten