Foto: KWC

Actiedag voor Oekraïne op KWC

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Afgelopen maanden zijn de leerlingen uit de 1e en 2e klassen van het KWC begonnen om op allerlei manieren geld in te zamelen voor de slachtoffers in Oekraïne. Leerlingen mochten zelf verzinnen hoe ze te werk zouden gaan. 


Er werden bingo’s georganiseerd, er werd gekookt en gebakken maar ook werden 2e hands spullen verkocht.

Om deze maanden af te sluiten was er voor het hele KWC de mogelijkheid om een steentje bij te dragen. Dit kon namelijk op de grote TL-helpt-Oekraïne-dag. De overblijfruimte en een gedeelte buiten was gereserveerd voor kraampjes, activiteiten en andere mogelijkheden om voor leerlingen geld uit te geven.

Niet alleen voor de leerlingen maar ook voor de medewerkers was er genoeg te halen en te doen: zo kon men de auto’s en fietsen laten wassen, koekhappen en ook nagels laten lakken.

De leerlingen en medewerkers waren erg trots op dit evenement waar een bedrag van maar liefst 2.500 euro is opgehaald. Dit bedrag zal gestort worden op Giro 555.

Organisatoren Alynne van de Giessen en Joram Salakory kijken met een trots gevoel terug op deze geslaagde actie. Ook zij zagen dat hun leerlingen creatief betrokken waren om zoveel mogelijk geld op te halen.

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten