<p>&bull; Burgemeester Gerdo van Grootheest heeft samen met Giovanni Roemer de Regenboogpalen gelanceerd.</p>

• Burgemeester Gerdo van Grootheest heeft samen met Giovanni Roemer de Regenboogpalen gelanceerd.

(Foto: aangeleverd)

Regenboogpalen in de Culemborgse binnenstad

  •   keer gelezen

CULEMBORG Vanaf 19 mei wordt de looproute van het station tot aan de haven opgesierd met de regenboogkleuren op de zwarte wegwijzerpalen. Daarmee wil de Culemborgse binnenstad de boodschap ondersteunen dat iedereen er mag zijn in de stad. Ongeacht kleur, gender, geaardheid, religie, etc. Iedereen mag er zijn en hoort erbij. 


Op de looproute zijn er op elf wegwijzerpalen een kleur aangebracht van de regenboogvlag (Progress-Pride vlag). Daarmee vallen ze meer op om de bezoeker goed de weg te wijzen en bovendien staan de kleuren van de vlag ook voor herkenning, erkenning, zichtbaar zijn en ontmoeting. Afspreken bij de ‘rode paal’ bijvoorbeeld heeft dan meer betekenis.

Giovanni Roemer, initiatiefnemer van Queeremborg: “Laten we met elkaar in gesprek zijn en blijven. Nieuwsgierig zijn naar wie de ander is. Dat vergroot onze wereld, brengt je op nieuwe ideeën; het inspireert!” Die nieuwsgierigheid past goed bij Culemborg en de binnenstad. Je kunt pas eigenzinnig zijn als je ook nieuwsgierig bent. Dat past bij een historische vrijstad, waar veel verhalen te vertellen zijn. En nieuwe verhalen te maken zijn die verteld mogen worden. 

Lancering van de regenboorpalen vond plaats door burgemeester Gerdo van Grootheest en Giovanni Roemer voorafgaand en tijdens de regionale Regenboogconferentie op 19 mei met Culemborg als gaststad. 

Culemborg ontvangt graag gastvrij bezoekers in haar historische en gezellige binnenstad. 

De wegwijzerpalen in en om de binnenstad vallen onvoldoende op in het straatbeeld om die bezoeker goed de weg te wijzen. Het idee ontstond om de veelkleurigheid van de bewoners en bezoekers van de stad aandacht te geven via de kleuren van de Progress-Pride vlag. Dat versterkt het profiel van de binnenstad en van Culemborg dat iedereen welkom is in deze mooie (gast)vrijstad aan de Lek. Ideevorming en uitwerking vond plaats door de werkgroep Aantrekkelijke Omgeving Binnenstad (Collectief Centrum Culemborg) in samenwerking met Queeremborg.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten