<p>&bull; Lynn Kools</p>

• Lynn Kools

(Foto: Mirjam Kools-Toonen)

Lynn Kools debuteert met ep ‘50 Shades of Blue’

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Singer-songwriter Lynn Kools uit Culemborg heeft haar eerste ep uitgebracht: ‘50 Shades of Blue’. Hij telt vijf eigen nummers. 


Lynn (17) schreef de liedjes al enkele jaren geleden, maar heeft ze - wegens de coronaperikelen – nog niet zo lang geleden kunnen opnemen.

Dicht bij huis
Dat opnemen gebeurde in de studio van stadgenoot Rick Snel, die daarnaast ook de mix en mastering voor zijn rekening nam. Rick is de partner van zangeres-docent Judith Jobse. Zij spoorde Lynn aan om vooral werk te maken van haar kwaliteiten als liedjesschrijver. Ook voor de cover art bleef Lynn dicht bij huis. Die is gemaakt door Marit Noordam, de vriendin van Lynn’s broer Ravi.

Kunstbende
De talentvolle Lynn brak enkele jaar geleden door met haar eigen interpretaties van uiteenlopende popliedjes, waarbij ze zich zelf begeleidde op ukulele. Het leverde haar op Instagram veel volgers op. Maar Lynn wil meer en heeft, naast ukulele, inmiddels de gitaar en de piano omarmd.

Optreden doet ze graag, solo, maar ook met haar nieuwe band Dysania. En ze is actief in de Kunstbende, de talentenwedstrijd waarvan ze onlangs met glans de Gelderse finale won met haar debuutsingle Leave Me Anyway. Dit nummer werd uitgebracht op 1 februari, haar zeventiende verjaardag. Op 26 juni komt Lynn in actie tijdens de landelijke finale Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam.

’50 Shades of Blue’ van Lynn Kools is vanaf 20 mei 2022 beschikbaar via de favoriete streamingdienst: https://ditto.fm/50-shades-of-blue.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten