JobHulp Culemborg
JobHulp Culemborg Foto: Arjan van der Beek

Vrijwilligers gezocht voor JobHulp Culemborg

Algemeen 598 keer gelezen

CULEMBORG • Stichting JobHulp Culemborg is al 7 jaar actief in het begeleiden van mensen die op zoek zijn naar (ander) werk. 

De organisatie licht toe: “We bieden groepstraining (de JobGroep), maar ook individuele begeleiding door getrainde JobMaatjes. Onze JobMaatjes zijn enthousiaste vrijwilligers, met hart voor hun medemens en ervaring in, of in ieder geval affiniteit met, het ondersteunen van mensen bij het zoeken naar werk. JobHulp Culemborg kan alleen maar bestaan dankzij de vele enthousiaste vrijwilligers die bij ons betrokken zijn. Vanwege uitbreiding van onze dienstverlening, en de nog steeds groeiende vraag naar ondersteuning bij het zoeken naar werk, zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zoek je leuk vrijwilligerswerk waarbij je, in slechts een paar uurtjes per week, echt iets kunt betekenen voor een ander? Vind je het leuk om mensen met verschillende achtergronden en opleidingsniveaus te ontmoeten? En heb je affiniteit met het verder helpen van mensen die op zoek zijn naar (ander/nieuw) werk? Meld je dan nu aan via jobhulp@gmail.com!Onze stichting is bewezen succesvol; 65% van de deelnemers heeft werk gevonden, mede dankzij het volgen van de JobGroep en/of de individuele begeleiding door een JobMaatje.”

Werkzoekenden voelen zich, volgens eigen zeggen, gezien en gehoord, groeien in zelfvertrouwen en sollicitatievaardigheden en herpakken de regie over het vinden van een passende baan. Hoe leuk is het om als vrijwilliger hieraan een bijdrage te leveren? Ervaringen van onze JobMaatjes: “Ik vind het waardevol om mensen op weg te helpen. Ik kan als maatje mijn ervaring inzetten om mensen te begeleiden. Tegelijk leer ik hier zelf ook veel van en blijf ik mezelf uitdagen en ontwikkelen, dat vind ik belangrijk“ “Anderen helpen een baan te vinden, soms zichzelf te (her)ontdekken, brengt mij veel voldoening en vreugde.”Je krijgt eerst een interactieve, tweedaagse training, waarin je kennismaakt met de rol van JobMaatje. Je krijgt tools en technieken mee om toe te passen in gesprekken met werkzoekenden, bijvoorbeeld motiverende gesprekstechnieken. Na deze training (en het aanvragen van een VOG) ben je klaar om ‘gekoppeld’ te worden aan een werkzoekende en ondersteun je hem of haar in het zoeken naar werk. Je helpt bijvoorbeeld met het aanscherpen van CV en motivatiebrief, ondersteuning bij netwerken, of onderzoeken waar iemands’ kwaliteiten en interesses liggen, en welke functies daarbij horen. Iedere vijf à zes weken is er een maatjesavond voor het uitwisselen van ervaringen, training en intervisie. 

Spreekt dit je aan? Meld je aan voor een kennismakingsgesprek! De trainingsdata voor nieuwe JobMaatjes zijn al gepland: zaterdag 18 juni en vrijdag 1 juli a.s. Lijkt het je leuk om als JobMaatje iemand verder te helpen in het zoeken naar werk? Mail naar jobhulp@gmail.com. 

Kijk ook op www.jobhulp.org voor meer informatie.

Diana Kervel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• FC Utrecht stadion.
Internationaal toernooi voor onder 13-teams Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Culemborg verwelkomt 30.000ste inwoner Nieuws 22 uur geleden
• De razendsnelle Mike van 't Zand (Hedel) ontwijkt een tackle en zal de 2 - 2 maken.
Hedel vrijwel zeker van titel na zege op BZS Sport 15 apr, 06:09
• Enthousiaste belangstelling, als de roede eruit uitgetild wordt..
Restauratie Johannamolen begonnen met verwijderen roeden Nieuws 14 apr, 07:25
Afbeelding
Auto aan Culemborgse Hoefblad gaat in vlammen op, waarschijnlijk brandstichting 112 14 apr, 06:32
• Wethouder Mischa Peters reikt de medaille uit aan één van de G-sporters
Tientallen oorkondes uitgereikt tijdens succesvol Culemborgs Sportgala fotoreportage 13 apr, 08:33
Afbeelding
Culemborg inventariseert mogelijkheden tot ombuigingen Nieuws 12 apr, 22:38
Afbeelding
Lezing Historische Wegenatlas NL in Theater de Fransche School Nieuws 12 apr, 13:47