<p>&bull; Een eerdere presentatie van het project Bloemrijken.</p>

• Een eerdere presentatie van het project Bloemrijken.

(Foto: aangeleverd)

Fruitmotor presenteert project Bloemrijken op biodiversiteitsmarkt

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Op zaterdag 21 mei wordt op de Zomertaling in de Culemborgse wijk Parijsch een biodiversiteitsmarkt gehouden. De markt duurt van 11:00 tot 15:00 uur. 


Eén van de kramen op de markt wordt bemenst door het projectteam Gonzend Rivierenland van De Fruitmotor. Bezoekers vinden hier informatie over het project Bloemrijken en over de missie van deze sociale onderneming. Het is mogelijk om Krenkelaar appelcider en -sprankel te proeven. Bovendien is de Culemborgse winnares van de Gonzend Rivierenland Lentetuinactie aanwezig in de kraam. Zij inspireert graag met tips voor meer biodiversiteit in je eigen tuin.

Bloemrijken
De Fruitmotor wil in 2022 en 2023 inwoners in de gemeenten van Regio Rivierenland uitnodigen, inspireren en ondersteunen om mee te doen aan het ontwikkelen van meer biodiversiteit in hun directe leefomgeving, verder dan de eigen tuin. In samenwerking met de gemeente. Het kan bijvoorbeeld gaan om voorjaarsbloeiende bollen in het plantsoen, minder steen en meer groen in je straat, bakken, borders of geveltuintjes met insectvriendelijke bloeiende vaste planten of een kruidenrijk grasland in plaats van een saai gazon.

Inhoud project
Wie meedoet met het project Bloemrijken krijgt werkbladen met kennis over inhoud, praktische zaken en processen. Verder kan men in het najaar 2022 deelnemen aan twee CoP-bijeenkomsten (Communities of Practive), waarin kennis wordt uitgewisseld en ervaringen wordt gedeelt met andere Bloemrijken-deelnemers en experts van elders. Deelnemers krijgen enkele individuele begeleiding bij hun initiatief (als het past binnen de kaders). Men kan profiteren van de communicatiekanalen en het netwerk van De Fruitmotor.

Meer informatie via het e-mailadres gonzend@defruitmotor.nl of via de website

www.gonzend.nl 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten