Kees van der Zwaard
Kees van der Zwaard Foto: Marco Baars

Theaterprogramma Alz.... enzo..

Algemeen 158 keer gelezen

CULEMBORG  •  Donderdagavond 19 mei organiseert het Alzheimer Café Culemborg de theatervoorstelling Alz…enzo… Een prachtige en ontroerende voorstelling waarin theatermaker Kees van der Zwaard de verbijstering rondom dit verdrietige onderwerp om weet te zetten naar verwondering en verbondenheid. De voorstelling is bestemd voor mensen met dementie, hun naasten en andere belangstellenden. De entree is gratis en de avond vindt plaats in het KWC in Culemborg.

‘Oud worden is mooi, oud zijn is moeilijk.’ Zo luidt een gezegde. Maar soms is oud worden al moeilijk. Bijvoorbeeld als Alzheimer aan je bestaan knaagt. Je leven steeds meer fragment wordt. Alzheimer knaagt ook aan de mensen om je heen. Iemand zo oud zien worden is ook moeilijk. De mantel van zorg en liefde heeft zijn eigen gewicht. Culemborger Kees zit aan de bar van het Alzheimer Café. Met verhalen en liedjes over zijn oom Kees en tante Marie. Hij drinkt koffie, verlangt naar een borrel en een luisterend oor.

Locatie: Koningin Wilhelmina College (KWC), Beethovenlaan 1 te Culemborg. Inloop vanaf 19.00 uur en aanvang voorstelling om 19.30 uur. Einde omstreeks 21:00 uur. Toegang is gratis. Onze maandelijkse informatieavonden zijn erop gericht om, op een laagdrempelige manier, samen te komen zodat u meer te weten komt over dementie, om kennis te vergaren en daarnaast lotgenoten te ontmoeten en ervaringen te delen. Vriendelijk verzoeken wij u om u vooraf aan te melden. Aanmelden kan via e-mail m.muis@alzheimervrijwilligers.nl of bel naar 06-34470367.

Diana Kervel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Waterschapsbelasting Rivierenland stijgt in 2023 gemiddeld met 30 euro per gezin Algemeen 26 nov, 16:28
Afbeelding
Politie deelt 26 bekeuringen uit bij veiligheidsactie in Culemborg 112 26 nov, 11:44
Afbeelding
NS-station kleurt oranje: Culemborg in actie tegen geweld tegen vrouwen fotoreportage 26 nov, 08:32
Afbeelding
Oud-directeur Da Vinci SG Simon Kools overleden Algemeen 26 nov, 07:47
Afbeelding
Gedicht ‘Kinderen voor Culemborg’ gepresenteerd Algemeen 25 nov, 10:45
Afbeelding
Geen verhuizing voor tuincentrum Van den Hurk Algemeen 25 nov, 10:21
Afbeelding
Gemeenteraad wil gezamenlijke projecten voor zonne-energie stimuleren Algemeen 25 nov, 09:04
Afbeelding
Culemborgse raad pleit voor hogere treinfrequentie richting Utrecht en ‘s Hertogenbosch Algemeen 25 nov, 08:51