• Amnesty International
• Amnesty International (Foto: aangeleverd)

Schrijfavond Amnesty International in Elisabeth Weeshuis

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Op woensdag 11 mei 2022 organiseert de afdeling Culemborg van mensenrechtenorganisatie Amnesty International een schrijfavond. Deze vindt plaats van 18.00 uur tot 20.00 uur in de bibliotheek in het Weeshuis in Culemborg. 


Deze keer kunnen er brieven worden geschreven aan Mohammed Adam en Mohammed al-Fatih  uit Sudan, de Iraans-Duitse politieke dissident Jamshid Sharmahd en de Colombiaanse milieuactivist Yuvelis Morales. 

Mohammed Adam (17) en Mohammed al-Fatih (18) uit Sudan werden op 14 januari 2022 met geweld opgepakt toen zij een ziekenhuis verlieten. Adam werd een dag eerder in zijn been geschoten tijdens protesten tegen de militaire regering. De tieners zijn tijdens hun verhoor gruwelijk gemarteld. Adam krijgt geen medische zorg voor zijn verwondingen. 

De Iraans-Duitse politieke dissident Jamshid Sharmahd mag sinds september 2021 geen contact meer hebben met zijn familie. Niemand weet waar in Iran hij wordt vastgehouden. Zijn familie maakt zich ernstig zorgen om zijn kwetsbare gezondheid en vrezen dat hij mogelijk wordt gemarteld.

De afgelopen weken ontvingen milieu- en mensenrechtenactivisten in de Colombiaanse regio Magdalena Medio een reeks doodsbedreigingen. Op 9 februari werd er door onbekenden ingebroken in het huis van milieuactivist Yuvelis Morales. Zij was een dag eerder met de dood bedreigd en moest Colombia verlaten.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten