• De tuin van het Weesthuis
• De tuin van het Weesthuis Foto: aangeleverd

Tuindag in het Weeshuis in Culemborg

Algemeen 576 keer gelezen

CULEMBORG • Voor alle hobbytuinders, natuurliefhebbers en plantengekken wordt zaterdag 14 mei weer de Tuindag in Het Weeshuis georganiseerd. Tijdens de openingsuren vinden er verschillende activiteiten plaats in de prachtige, hopelijk zonnige, weeshuistuin. Speciaal voor de kinderen komt Boer Boris, op het plein een grote plantjesmarkt en in het leescafe krijg je gratis tuinadvies en treedt chansonnier Edouard op.

De hele dag worden er diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Op het voorplein van het Weeshuis staat 24 meter marktkraam waarin Culemborgse tuinliefhebbers niet alleen hun plantjes, maar ook groenten en fruit mogen verkopen. Vanaf 11 uur geven tuinontwerper Bert van Holst (Evergreen Gardens) en Marjolein van den Bosch (Marjolein tuinwerk) gratis advies over ontwerp, aanleg en beheer van de tuin in het leescafé. Bezoekers kunnen bij hem terecht met vragen als: ‘Hoe kan ik de indeling van mijn tuin verbeteren? Hoe pak ik die grote, open ruimte aan?’ Of juist: ‘Hoe maak ik van deze ‘postzegel’ toch een echte tuin?’

Peuters
Om 12:00 uur start speciaal voor de peuters Boer Boris. Schrijver Ted van Lieshout en illustrator Philip Hopman vertellen en tekenen met boer Boris in de tuin van het Weeshuis. Gids Jules Faber neemt je mee door Culemborg in een speciale kruidenwandeling en laat dan zien waar diverse kruiden te vinden zijn. Hij vertelt welke eetbaar zijn en waar je met een grote boog omheen moet lopen. Tijdens de wandeling kun je zelf proeven waar ze naar smaken. En dat kan soms heel verrassend zijn. De wandeling (max 2 uur) begint om 13.00 uur, het verzamelpunt is het terras plein van het weeshuis.

Miniconcerten
Gedurende de hele middag verzorgt chansonnier Edouard miniconcerten. Deze sympathieke fransman is geïnspireerd door zangers als Jacques Brel en Leonard Cohen. Hij zingt dan ook liedjes van onder meer Jacques Brel, Léo Ferré, Julien Clerc, Gilbert Becaud en Edith Piaf. Maar ook eigen werk. Tussendoor vertelt hij op een mooie en humoristische wijze over zijn leven en drijfveren. In de tuin van het weeshuis kunnen kinderen onder begeleiding de hele middag koken op open vuur.

Voor iedereen die zijn of haar plantjes en stekjes wil verkopen, is er een gratis marktkraam beschikbaar. Kijk hiervoor ook op de website van bibliotheek Rivierenland voor alle informatie.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Kookclub klaar om samen aan tafel te gaan.
Onvergetelijke Kookclub opent deuren in Tiel Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Jouw bijdrage voor Koningsdag in Culemborg in Het Kontakt Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Vervelen? Niet tijdens de meivakantie! Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
De Fransche school organiseert vier avonden buitenbios Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding op het Stationsplein in Culemborg 112 23 apr, 14:10
Bloesem.
Ouderen uit Culemborg beleven 44e Bloesemtocht Nieuws 23 apr, 12:00
• Martin van Weelden en Hennie van den Boogert.
Strijd tegen windpark gaat door: 'Wij willen gezondheid niet op het spel zetten' Nieuws 23 apr, 10:34
• De winnaars van vorige editie wachten op hun opvolgers. Bouwdorp 2024 komt eraan!
Bouwdorp Culemborg 2024: laatste week van de zomervakantie Nieuws 23 apr, 09:00