• De tuin van het Weesthuis
• De tuin van het Weesthuis (Foto: aangeleverd)

Tuindag in het Weeshuis in Culemborg

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Voor alle hobbytuinders, natuurliefhebbers en plantengekken wordt zaterdag 14 mei weer de Tuindag in Het Weeshuis georganiseerd. Tijdens de openingsuren vinden er verschillende activiteiten plaats in de prachtige, hopelijk zonnige, weeshuistuin. Speciaal voor de kinderen komt Boer Boris, op het plein een grote plantjesmarkt en in het leescafe krijg je gratis tuinadvies en treedt chansonnier Edouard op.


De hele dag worden er diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Op het voorplein van het Weeshuis staat 24 meter marktkraam waarin Culemborgse tuinliefhebbers niet alleen hun plantjes, maar ook groenten en fruit mogen verkopen. Vanaf 11 uur geven tuinontwerper Bert van Holst (Evergreen Gardens) en Marjolein van den Bosch (Marjolein tuinwerk) gratis advies over ontwerp, aanleg en beheer van de tuin in het leescafé. Bezoekers kunnen bij hem terecht met vragen als: ‘Hoe kan ik de indeling van mijn tuin verbeteren? Hoe pak ik die grote, open ruimte aan?’ Of juist: ‘Hoe maak ik van deze ‘postzegel’ toch een echte tuin?’

Peuters
Om 12:00 uur start speciaal voor de peuters Boer Boris. Schrijver Ted van Lieshout en illustrator Philip Hopman vertellen en tekenen met boer Boris in de tuin van het Weeshuis. Gids Jules Faber neemt je mee door Culemborg in een speciale kruidenwandeling en laat dan zien waar diverse kruiden te vinden zijn. Hij vertelt welke eetbaar zijn en waar je met een grote boog omheen moet lopen. Tijdens de wandeling kun je zelf proeven waar ze naar smaken. En dat kan soms heel verrassend zijn. De wandeling (max 2 uur) begint om 13.00 uur, het verzamelpunt is het terras plein van het weeshuis.

Miniconcerten
Gedurende de hele middag verzorgt chansonnier Edouard miniconcerten. Deze sympathieke fransman is geïnspireerd door zangers als Jacques Brel en Leonard Cohen. Hij zingt dan ook liedjes van onder meer Jacques Brel, Léo Ferré, Julien Clerc, Gilbert Becaud en Edith Piaf. Maar ook eigen werk. Tussendoor vertelt hij op een mooie en humoristische wijze over zijn leven en drijfveren. In de tuin van het weeshuis kunnen kinderen onder begeleiding de hele middag koken op open vuur.

Voor iedereen die zijn of haar plantjes en stekjes wil verkopen, is er een gratis marktkraam beschikbaar. Kijk hiervoor ook op de website van bibliotheek Rivierenland voor alle informatie.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten