• De tuin van het Weesthuis
• De tuin van het Weesthuis Foto: aangeleverd

Tuindag in het Weeshuis in Culemborg

Algemeen 408 keer gelezen

CULEMBORG • Voor alle hobbytuinders, natuurliefhebbers en plantengekken wordt zaterdag 14 mei weer de Tuindag in Het Weeshuis georganiseerd. Tijdens de openingsuren vinden er verschillende activiteiten plaats in de prachtige, hopelijk zonnige, weeshuistuin. Speciaal voor de kinderen komt Boer Boris, op het plein een grote plantjesmarkt en in het leescafe krijg je gratis tuinadvies en treedt chansonnier Edouard op.

De hele dag worden er diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Op het voorplein van het Weeshuis staat 24 meter marktkraam waarin Culemborgse tuinliefhebbers niet alleen hun plantjes, maar ook groenten en fruit mogen verkopen. Vanaf 11 uur geven tuinontwerper Bert van Holst (Evergreen Gardens) en Marjolein van den Bosch (Marjolein tuinwerk) gratis advies over ontwerp, aanleg en beheer van de tuin in het leescafé. Bezoekers kunnen bij hem terecht met vragen als: ‘Hoe kan ik de indeling van mijn tuin verbeteren? Hoe pak ik die grote, open ruimte aan?’ Of juist: ‘Hoe maak ik van deze ‘postzegel’ toch een echte tuin?’

Peuters
Om 12:00 uur start speciaal voor de peuters Boer Boris. Schrijver Ted van Lieshout en illustrator Philip Hopman vertellen en tekenen met boer Boris in de tuin van het Weeshuis. Gids Jules Faber neemt je mee door Culemborg in een speciale kruidenwandeling en laat dan zien waar diverse kruiden te vinden zijn. Hij vertelt welke eetbaar zijn en waar je met een grote boog omheen moet lopen. Tijdens de wandeling kun je zelf proeven waar ze naar smaken. En dat kan soms heel verrassend zijn. De wandeling (max 2 uur) begint om 13.00 uur, het verzamelpunt is het terras plein van het weeshuis.

Miniconcerten
Gedurende de hele middag verzorgt chansonnier Edouard miniconcerten. Deze sympathieke fransman is geïnspireerd door zangers als Jacques Brel en Leonard Cohen. Hij zingt dan ook liedjes van onder meer Jacques Brel, Léo Ferré, Julien Clerc, Gilbert Becaud en Edith Piaf. Maar ook eigen werk. Tussendoor vertelt hij op een mooie en humoristische wijze over zijn leven en drijfveren. In de tuin van het weeshuis kunnen kinderen onder begeleiding de hele middag koken op open vuur.

Voor iedereen die zijn of haar plantjes en stekjes wil verkopen, is er een gratis marktkraam beschikbaar. Kijk hiervoor ook op de website van bibliotheek Rivierenland voor alle informatie.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Waterschapsbelasting Rivierenland stijgt in 2023 gemiddeld met 30 euro per gezin Algemeen 26 nov, 16:28
Afbeelding
Politie deelt 26 bekeuringen uit bij veiligheidsactie in Culemborg 112 26 nov, 11:44
Afbeelding
NS-station kleurt oranje: Culemborg in actie tegen geweld tegen vrouwen fotoreportage 26 nov, 08:32
Afbeelding
Oud-directeur Da Vinci SG Simon Kools overleden Algemeen 26 nov, 07:47
Afbeelding
Gedicht ‘Kinderen voor Culemborg’ gepresenteerd Algemeen 25 nov, 10:45
Afbeelding
Geen verhuizing voor tuincentrum Van den Hurk Algemeen 25 nov, 10:21
Afbeelding
Gemeenteraad wil gezamenlijke projecten voor zonne-energie stimuleren Algemeen 25 nov, 09:04
Afbeelding
Culemborgse raad pleit voor hogere treinfrequentie richting Utrecht en ‘s Hertogenbosch Algemeen 25 nov, 08:51