• Een collage van de kunstwerken.
• Een collage van de kunstwerken. (Foto: aangeleverd)

HKU-studenten tonen via LekArt hun afstudeerwerk aan breed publiek

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Vier studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht krijgen in de maand mei de kans om hun werk aan een groot publiek te tonen in de LekArt Artist in Residence (Air) op Werk aan het Spoel.


Anne Jansen, Anthony Uittenbogaard, Bas Simons-de Wolf en Lotte Zuidema grijpen die kans met beide handen aan. Deze zomer studeren ze af en de laatste maanden van hun studie gebruiken ze om te onderzoeken hoe ze hun (kunst)werk in de markt kunnen zetten. In hun LekArt Air week gaan ze hun werk exposeren en fotograferen, de omgeving als inspiratiebron gebruiken en de interactie met bezoekers aan

Anne Jansen
Anne Jansen (Fashion Design) ordent haar gedachtes als ze met haar handen bezig is: breien, haken en weven. Ritmische handelingen als meditatie in een wereld die in een hoog tempo doorraast. Haar werk is voor de bezoeker een moment om zich terug te trekken uit die wereld en rust te ervaren. Op Werk aan het Spoel is haar eigen werk in het atelier te zien, maar zal ze ook samen met bezoekers willen werken aan een participatie kunstwerk, een textiel landschap. Samen weven, breien of haken aan een groot werk, wat een visualisatie is van de verbinding tussen mensen.

Anne Jansen

Anthony Uittenbogaard
Anthony Uittenbogaard (Spatial Design) onderzocht in zijn werk ‘Hoe gaat het?’ hoe verwarrend onze communicatie kan zijn voor mensen die leven met de diagnose autisme. Hoe er snel miscommunicatie kan ontstaan tussen iemand die eerlijk is, en iemand die sociaal wenselijk is. We leven in een sociale wereld waar positiviteit snel verkozen wordt boven oprechtheid. Dit ruimtelijke werk zal hij op Werk aan het Spoel tonen. De bezoeker is een essentieel onderdeel van de installatie, en hij zal tijdens zijn verblijf in LekAir de ervaringen en verhalen van de bezoeker gebruiken om een vertaling te maken naar beeldend werk.

Anthony Uittenbogaard 

Bas de Wolf
Bas de Wolf (Product design) ontwierp de eerste lamp die mee kan groeien met de natuur en aansluitbaar is op elke vorm van groene energie. Zijn werk ‘Enjoy nature bij night’ brengt mens en natuur op ingenieuze wijze dichter bij elkaar. Hij werkt tijdens zijn Air-verblijf aan de realisatie van de lamp in de natuur, aan fotografie van het product en aan het schrijven van een pakkend marketing verhaal over dit product. Wie helpt hem bij zijn reflectie? Kom gerust langs tussen 14:00 en 17:00 uur.

Bas de Wolf

Lotte Fleur Zuidema
Lotte Fleur Zuidema (Product Design) is een kunstzinnige product designer en creëert vanuit studio FlolO. Spelend en ontdekkend betreedt zij de wereld, op zoek naar verscholen magische wonderen zoals universele patronen en wijsheden die visueel ontdekt worden maar ook over gaan op het niveau van de onzichtbare wereld in bewustzijn. Al deze verwonderingen transformeert zij naar kunstinstallaties en producten die samenkomen in chaorde; een samensmelting tussen chaos en orde, de zoektocht naar balans en eenheid. Haar afstudeerwerk neemt dit onderwerp de meest fysieke vorm aan, waar de ervaring een gevoel achterlaat.

Lotte Fleur Zuidema

Bijna elke middag (14:00 -17:00 uur) in de maand mei is één van deze LekArt Air-kunstenaars te vinden op Werk aan het Spoel. Kijk voor wie er wanner is en de exacte tijden op www.lekart.nl/nieuws/.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten