Foto: aangeleverd

Kunstveiling Schilder-/Tekengroep Bonvie, opbrengst naar Oekraïne

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Kunst gemaakt door de Schilder-/Tekengroep Bonvie wordt op 5 mei van 16.00 tot 17.00 uur in BonVie geveild door veilingmeester Ebbo de Jong. De opbrengst gaat naar giro 555 voor de mensen in Oekraïne.


De expositie van de kunst is vanaf dinsdag 2 mei te zien in Bonvie, Admiraalvlinderlaan 2 in Culemborg. Initiatiefneemster Angélique Stevens vertelt:

Betrokken
Initiatiefneemster Angélique Stevens: “Over de oorlog in Oekraïne kunnen we gewoon kort zijn. De beelden spreken namelijk voor zich. En ook ik voel mij betrokken vanwege mijn vriendschap met een lieve Oekrainse vriendin. Maar je hoeft niet direct persoonlijke banden te hebben om je betrokken te voelen. Het gaat ons allemaal aan. En het is duidelijk hoe iedereen zich inzet om Oekraïne te steunen, daarin zijn wij als Nederland niet de enige. Wel is het soms lastig om behalve doneren in geld of benodigde goederen, te bedenken wat men nog meer kan doen.”

Giro555
Om die reden is besloten om via de teken- en schilderclub zelfgemaakte schilderijen te veilen ten gunste van giro 555. De opbrengst is volledig bestemd voor dit doel. Angélique: “Bevrijdingsdag is zo vanzelfsprekend voor ons, maar nu niet voor hen. En natuurlijk ziet men dagelijks beelden en nieuws op televisie. Maar wat je echt niet moet willen is, omdat het voort blijft duren, de aandacht voor deze oorlog op de achtergrond gaat raken. Met deze veiling hopen we ook ervoor te zorgen dat de aandacht voor de oorlog in Oekraïne niet verslapt. Want we zijn er nog lang niet.”

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten