Afbeelding
Foto: Pexels
ingezonden mededeling

Met deze tips val jij op als personal trainer

Algemeen 484 keer gelezen

Ben jij begonnen als personal trainer, maar ben je niet aangesloten bij een sportschool? Je zult erachter komen dat je als ZZP’er in de fitnessbranche moet opvallen; er zijn immers veel personal trainers die ook hun vaste klanten proberen te krijgen. Hoe zorg je er nou voor dat mensen bij jou aankloppen om hun lichaam in betere conditie te krijgen? 

In deze blog geven we je een aantal tips die je op weg kunnen helpen!

Promoot jezelf op social media
De eerste stap die je natuurlijk zet is natuurlijk het maken van je eigen website. Maar wist je dat je ook via de social mediakanalen ontzettend veel mensen kunt bereiken? Bijna iedereen heeft tegenwoordig een social mediakanaal en dit is dus een goede manier om veel mensen enthousiast te maken. Je kunt dan denken aan Instagram, Facebook en LinkedIn. Stel jezelf hier voor, vertel wat je aanbiedt, wat je tarieven zijn en vooral waarom ze voor jou moeten kiezen. Zorg er dan ook voor dat je kanaal precies uitstraalt wat jij voor ogen hebt!

Winactie of giveaway
Ben je op zoek naar een manier om snel nieuwe volgers te krijgen? Overweeg dan eens een winactie of giveaway in de vorm van een goodiebag. Voorzie de goodiebag vervolgens van leuke persoonlijke items. Je kunt bijvoorbeeld zweetbandjes of bedrukken van petjes met je eigen logo. Stop verder wat granenrepen, een handdoek en een leuk tijdschrift (bijvoorbeeld de Men’s Health) in de goodiebag en laat deze door iemand winnen! Kies bijvoorbeeld een winnaar als je een bepaald aantal nieuwe volgers hebt, of doe het aan de hand van een sport-gerelateerde prijsvraag.

Gratis proefles
Hoe kun je nou beter laten zien wat je in huis hebt dan met een proefles? Een proefles is een goede manier om mensen kennis te laten maken met jouw manier van coachen. Bedenk dus een leuke les en bied deze aan aan geïnteresseerden. Bereid de les goed voor, zodat ze een goed beeld krijgen van de lessen die ze bij jou kunnen volgen. Laat ze zich dan ook welkom voelen; je kunt bijvoorbeeld waterflesjes laten bedrukken met jouw logo erop en deze uitdelen aan de deelnemers. Extra tip: vraag achteraf aan de deelnemers of ze feedback of tips voor je hebben, die kun je dan de volgende keer gebruiken om de proefles tot een nog groter succes te maken.

Unique selling point
Om op te vallen moet je iets hebben wat een ander niet heeft. Er zijn veel personal trainers, dus je moet iets extra’s aan te bieden hebben. Denk hier goed over na voordat je begint met het promoten van je bedrijfje. Je zou kunnen overwegen om je te onderscheiden door ook dieettips op maat te geven of door de mensen een ruime keuze te geven, zoals het opbouwen van spieren, afvallen of ze juist een betere conditie te laten ontwikkelen. Wanneer duidelijk is wat jouw unique selling point is, zullen mensen eerder geneigd zijn om voor jou te kiezen omdat je nét iets meer aanbiedt dan een andere personal trainer in de buurt. Succes!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De winnaars van vorige editie wachten op hun opvolgers. Bouwdorp 2024 komt eraan!
Bouwdorp Culemborg 2024: laatste week van de zomervakantie Nieuws 6 uur geleden
Guitar Ray Nijenhuis
Blues in Gelderlandfabriek met Herbie Blues en Guitar Ray Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Voertuig te water aan de Lange Aventuurseweg in Culemborg 112 23 uur geleden
• Rayan Dahri ontwijkt een tackle tegen Hertha.
Focus'07 vervalt in herhaling en laat tegen Hertha weer kostbare punten liggen Sport 22 apr, 05:58
Afbeelding
Personenauto rijdt tegen boom aan op de Rommersteeg in Culemborg 112 20 apr, 15:20
• De Gang van Zaken speelde zich in Geldermalsen overtuigend naar de finale.
Wie wint Parel van de Betuwe 2024? Nieuws 19 apr, 17:38
Afbeelding
Open dag nieuwe pand Hospice Nocturne Overig 19 apr, 17:27
KEC meets Dance
Kunst Educatie Culemborg treedt op met Dance Art Studio Nieuws 19 apr, 12:00