Afbeelding
Foto: aangeleverd

Uitreiking AMAI awards 2022 in de Fransche School

Algemeen 413 keer gelezen

CULEMBORG • Op zaterdag 26 maart a.s. vindt de uitreiking van de AMAI awards 2022 plaats tijdens de Avond van de AMAI in Theater de Fransche School in Culemborg. 

De AMAI is de jaarlijkse verkiezing van het beste Nederlandstalige gedicht, de beste Nederlandstalige quote, het beste Nederlandstalige spoken word en het favoriete account van een Nederlandstalige dichter/quoter op Instagram in het afgelopen jaar. De winnaars worden zowel door het publiek als door een vakjury gekozen. 

Vakjury
De vakjury voor de gedichten en de quotes bestaat dit jaar uit de volgende personen: Lieke Marsman (Dichter des Vaderlands 2021-2023), Francis Broekhuijsen (programmamaker en presentator bij Sublime), Tanja Helderman (dichter en logopedist), Merel Morre (dichter en tekstschrijver), Meliza de Vries (winnares beste gedicht AMAI 2021) en Yke Schotanus (schrijfdocent en medewerker van het tijdschrift ‘Schrijven’).

De vakjury voor spoken word bestaat uit: Monique Hendriks (Nederlands kampioen Poetry Slam 2021), Kelly Verdonk (spoken word artiest en docent) en Onias Landveld (spoken word artiest en verhalenverteller). 

Instagram
Tijdens de Avond van de AMAI zullen de winnaars van de verschillende categorieën tussen 19.30 en 21.30 uur bekend worden gemaakt in een uitverkocht theater. De uitreiking is tevens live te volgen via het Instagramaccount van @amai_award. Naast het bekendmaken van de winnaars zijn er optredens van o.a. Ingmar Heytze, Alex Roeka en Monique Hendriks. De avond wordt feestelijk afgesloten met het allereerste Instadichters en -quotersbal.

AMAI staat voor Alle Monden Award Instagram en is een initiatief van Stichting AMAI en het inspiratiecollectief @allemonden. De verkiezing is in het leven geroepen om de vele online dichters en quoters op Instagram onder de aandacht te brengen van een nog groter publiek en Instapoëzie in al haar facetten de erkenning te geven die het verdient. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Nieuw raadslid Rard Metz: 'Raadswerk maakt mij enthousiast' Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Volleyballers Shot starten goed Nieuws gisteren
Afbeelding
Opening nieuwe locatie Waldorfschool de Werfklas Nieuws 24 sep., 13:00
Afbeelding
Meer volgauto's toegestaan op de Markt bij uitvaart Nieuws 24 sep., 09:00
Afbeelding
Feestelijke boekuitreiking 'In 10 stappen comfortabel wonen' Nieuws 24 sep., 07:05
Afbeelding
Muziekensembles Bij Kunsteducatie Culemborg (KEC) in de Brede School Nieuws 24 sep., 07:00
Afbeelding
Frederike de Winter orkestleider van het Grijze Koppen Orkest Nieuws 23 sep., 13:00
Afbeelding
Tweede seizoen Blues @ the Factory start met Greg Izor en Lothar Wijnvoord Nieuws 23 sep., 07:00