Afbeelding
Foto: aangeleverd

Oekraïense vluchtelingen krijgen onderdak in ziekenhuis Rivierenland

Algemeen 563 keer gelezen

OEKRAÏENSE VLUCHTELINGEN KRIJGEN ONDERDAK IN ZIEKENHUIS RIVIERENLAND

Ziekenhuis Rivierenland gaat vluchtelingen opvangen op een leegstaande afdeling in het oude ziekenhuis gebouw. Het ziekenhuis vindt het belangrijke ook in deze situatie haar maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid te nemen. Miljoenen Oekraïners zijn op de vlucht voor de oorlog en ook regio Rivierenland zet zich in voor de opvang van deze vluchtelingen. De gemeente Tiel coördineert de opvang en heeft laten weten de eerste vluchtelingen in maart te verwachten. 

Marc Hendriks, voorzitter Raad van Bestuur: “We helpen en ondersteunen in gezondheidsvraagstukken waar mogelijk. Ook als hulp van mens tot mens vinden we het belangrijk om in deze humanitaire crisis ons steentje bij te dragen. De gemeente Tiel was op zoek naar geschikte ruimte en wij hebben een afdeling met 13 kamers in het oude ziekenhuis leegstaan. De afdeling heeft een gezamenlijke woonkamer, ruimten om te koken en te wassen. De kamers zijn vrij eenvoudig klaar te maken om bewoond te worden. We zijn trots op onze medewerkers die ook in deze situatie, weer laten zien dat ze klaar staan voor onze medemens.”

Burgemeester Beenakker: “We laten de mensen uit Oekraïne niet in de kou staan. Het is onze plicht om hen te helpen door opvang te bieden. Ik ben dan ook heel blij met het aanbod van het ziekenhuis. En heb bewondering voor de voortvarendheid waarmee bestuur en medewerkers van het ziekenhuis aan de slag zijn gegaan om een warme en veilige plek te maken waar de vluchtelingen tot rust kunnen komen.

Wat merken patiënten en bezoekers?
Patiënten en bezoekers die voor een afspraak naar het ziekenhuis komen, kunnen een vluchteling tegenkomen bijvoorbeeld bij de patiënten uitgang of op de parkeerplaats. De kans is niet heel groot, omdat de afdeling waar ze tijdelijk gaan wonen in een gebouw is waar geen patiënten liggen. En als u iemand tegenkomt? Een praatje maken mag natuurlijk altijd. Helpen kan op vele manieren, een vriendelijke groet, of een kort gesprek, het is fijn om de verbinding met elkaar te zoeken.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
1.865 pakken koffie voor de Voedselbank Rivierenland Nieuws 16 uur geleden
• Lynn Kools heeft onlangs haar nieuwe single 'Warmth' uitgebracht.
Lynn Kools: 'Ziggo Dome is mijn grote droom' Nieuws 27 mrt, 15:00
• De nieuwe Golf kon je kopen bij autobedrijf van Zanten in Geldermalsen.
Populaire gezinswagen: 50 jaar Volkswagen Golf Nieuws 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Elf jonge mediatoren op de Koningin Julianaschool Nieuws 27 mrt, 10:00
• De uitvalsbasis van de Dierenambulance in Culemborg.
Dierenambulance voert gedragscode in na ongewenst gedrag op de werkvloer, (voormalig) vrijwilligers teleurgesteld Nieuws 27 mrt, 09:10
Druk bezig met de onderschildering.
Vernieuwing van muurschildering aan de Westersingel Nieuws 26 mrt, 15:00
• Sandra Wormgoor (l), Maria van Vlerken en Miranda van der Klaauw (r).
Wereld komt samen in het Talencafé van Culemborg Nieuws 26 mrt, 12:00
Afbeelding
CREATURE: jonge mensen lopen voor het klimaat, in navolging van Franciscus van Assisi Nieuws 26 mrt, 10:39