Afbeelding
Foto: Aangeleverd
advertorial

Een baan bij METTLER TOLEDO: ‘Mag het ietsje meer zijn?’

Algemeen 581 keer gelezen

TIEL • Wie in de Betuwe woont en graag bij een multinational zou willen werken, omdat het ‘ietsje meer mag zijn’, kan heel dicht bij huis terecht. In een enigszins onopvallend pand op het Tielse bedrijventerrein Kellen bevindt zich de Benelux-vestiging van METTLER TOLEDO BV. 

“Een Amerikaans beursgenoteerd, innoverend bedrijf met wereldwijd zo’n 16.200 werknemers, een omzet van bijna 4 miljard en actief in veertig tot vijftig landen”, aldus General Manager Benelux Wilfried van Boldrik.

Denk je aan METTLER TOLEDO, dan denk je voornamelijk aan wegen. “We wegen alles tussen 0,000001 gram tot aan 100.000 kg met Zwitserse precisie”, aldus Wilfried van Boldrik. “Dit doen wij bij een hele brede klantengroep, van medicijnontwikkelaar tot koekjesproducent en van grote pakketdiensten tot de supermarkt om de hoek.”Daarnaast houdt Mettler zich bezig met apparatuur die verontreiniging in producten kan opsporen. “Denk hierbij aan metaaldetectie of Xray”, verduidelijkt Van Boldrik. “En we zijn actief op het gebied van analytische apparatuur voor bijvoorbeeld zoutanalyse of meting van PH waardes, daarnaast pipetten waarmee je heel gecontroleerd vloeistoffen kunt opzuigen en doseren. Deze producten verkopen, installeren, onderhouden en servicen we in de Benelux.”


default - Foto: Aangeleverd

Enthousiaste werknemers

Wie denkt dat er bij METTLER TOLEDO in Tiel alleen maar ‘gewichtige’ mensen werken, heeft het mis. Integendeel; jonge, enthousiaste werknemers met beide benen op de grond vertellen graag over wat zij doen. “Het is een mooie, gedegen organisatie met baanzekerheid”, vertelt Sales Manager Service Richard Vernooij. “METTLER TOLEDO staat in de top-500 van beursgenoteerde bedrijven wereldwijd. Je zou ons kunnen zien als de Apple in de meet- en weegbranche. En dat is uiteraard mooi om onderdeel van te mogen zijn.”

Zeer dynamisch

Typerend aan de service-organisatie van METTLER TOLEDO is dat deze zeer dynamisch is. “We staan iedere dag weer voor de uitdaging om onze technische collega’s zo goed mogelijk in te zetten”, aldus Richard Vernooij. “Dit doen we aan de hand van servicecontracten, die onze klanten met ons aangaan voor de lange termijn.”Verdeeld over de Benelux bevindend zich tienduizenden weegoplossingen van METTLER TOLEDO. 

“Deze zijn aangekocht na een gedegen advies van onze product-sales collega’s, waarna de serviceafdeling de installatie verzorgt”, legt Richard uit. Om ervoor te zorgen dat de klant optimaal gebruik kan blijven maken van de METTLER TOLEDO apparatuur, verzorgt de eigen serviceorganisatie het onderhoud, de bijbehorende kalibratie en zo nodig reparaties. Daarnaast verzorgt METTLER TOLEDO trainingen voor klanten, om juist gebruik van de apparatuur te garanderen. Op die manier wordt de klant ontzorgd en blijft de kwaliteit van de hoogwaardige producten gewaarborgd.

Team in Warschau

Contract Manager Benelux Ramon de Wit uit Tiel werkt 12 jaar voor METTLER TOLEDO. Hij is naast contract manager tevens teamleider Inside Sales Service. Hij zorgt er samen met zijn team voor dat de klanten in de Benelux voorzien worden van het best passende servicecontract en alle bijbehorende servicevragen worden beantwoord. Voor de administratieve afhandeling wordt samengewerkt met het METTLER TOLEDO Shared Service Center, dat in Warschau (Polen) is gevestigd. “Het is mooi om zo op internationaal niveau actief te zijn met onze processen en deze samenwerking continu te optimaliseren”, aldus Ramon.

Ontzettend leuk

Kirstin van der Gouw komt ook uit Tiel en werkt nu bijna een jaar voor METTLER TOLEDO. “Ik ben teamleider van het dispatch-team en houd me, samen met tien collega’s, bezig met het plannen voor onderhoud, reparaties en installaties”, vertelt ze. “Dat is ontzettend leuk, divers ook én we hebben een heel leuk team. ”Wie in Tiel voor het bedrijf aan het werk gaat, krijgt een gedegen inwerktraject met ‘Training on the Job’, E-Learnings en in sommige gevallen een training in het buitenland.

Een overzicht van de vacatures in onder meer Tiel is te vinden op de website van METTLER TOLEDO: www.mt.com/nl/nl/home/site_content/hr/careers

METTLER TOLEDO BVFranklinstraat 5, TielTel. 0344 638363.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

default
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Verse kruiden.
Liefhebber van Parijs? Kom naar Montmartre aan de Lek Evenement 28 mrt, 13:00
• Burgemeester Gerdo van Grootheest.
Burgemeester Gerdo van Grootheest: 'Melden heeft zin' Nieuws 28 mrt, 12:53
• Dansvoorstelling VIER x VIER.
Twee dansvoorstellingen in Theater de Fransche School Nieuws 28 mrt, 11:03
Afbeelding
1.865 pakken koffie voor de Voedselbank Rivierenland Nieuws 28 mrt, 07:00
• Lynn Kools heeft onlangs haar nieuwe single 'Warmth' uitgebracht.
Lynn Kools: 'Ziggo Dome is mijn grote droom' Nieuws 27 mrt, 15:00
• De nieuwe Golf kon je kopen bij autobedrijf van Zanten in Geldermalsen.
Populaire gezinswagen: 50 jaar Volkswagen Golf Nieuws 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Elf jonge mediatoren op de Koningin Julianaschool Nieuws 27 mrt, 10:00
• De uitvalsbasis van de Dierenambulance in Culemborg.
Dierenambulance voert gedragscode in na ongewenst gedrag op de werkvloer, (voormalig) vrijwilligers teleurgesteld Nieuws 27 mrt, 09:10