• GroenLinks-lijsttrekker Tim de Kroon bij het pand van de Fransche School
• GroenLinks-lijsttrekker Tim de Kroon bij het pand van de Fransche School Foto: aangeleverd
Culemborg Kiest 2022

GroenLinks: culturele sector verder versterken

Algemeen Culemborg Kiest 546 keer gelezen

CULEMBORG • GroenLinks wil dat de komende jaren het cultuurbudget in Culemborg meegroeit met het inwoneraantal. “Om ervoor te zorgen dat iedereen kan meegenieten van kunst en cultuur, er ruimte is voor nieuwe initiatieven en kunst en cultuur veel meer in de wijken komt, dichtbij de mensen.”

Lijsttrekker Tim de Kroon: Op veel plekken in Nederland zie je bijvoorbeeld cultuurcoaches die gekoppeld zijn aan een welzijnswerker. Samen gaan zij aan de slag en realiseren zij nieuwe creatieve projecten in buurten, met inwoners, bedrijven en scholen. Op deze manier wordt kunst en cultuur toegankelijker, zichtbaarder, en ontdekt de stad het talent wat er is! Dit zou in Culemborg een mooie aanvulling zijn. Dit sluit ook goed aan bij de plannen uit de cultuurvisie waar hard aan gewerkt wordt om doelen te bereiken.”

Volgens De Kroon is er ongelofelijk veel creatieve kracht aanwezig in de stad. “Bij makers en bij de instellingen. Dat terwijl de afgelopen twee jaar zeker niet makkelijk zijn geweest. En toch is het de kunst en cultuur in Culemborg gelukt om stappen te zetten; naar meer samenwerking en het aanspreken van nieuwe doelgroepen. Daar ben ik heel dankbaar voor.”

Voor GroenLinks gaat het bij die nieuwe doelgroepen om zowel het boeien van alle leeftijden, als het naar binnen halen van mensen met verschillende culturele achtergronden, en dat je ook een theatervoorstelling of film kunt bezoeken als je weinig geld te besteden hebt.

In de uitbreiding van De Gelderlandfabriek ziet GroenLinks ook tal van mogelijkheden. Er gebeurt nu al heel veel, en het zou ook een top-plek kunnen zijn voor het aanbieden van kunst- en cultuureducatie met ruimte voor muzikaal talent en waar bandjes kunnen repeteren.

Fransche School
In de afgelopen jaren heeft de Culemborgse politiek besloten om theater De Fransche School te behouden en sinds lange tijd is er geïnvesteerd in het theater. Zo is achterstallig onderhoud aan het pand uitgevoerd, zijn openstaande rekeningen afgelost, en is er budget gekomen voor inhuur en promotie. GroenLinks-lijsttrekker Tim de Kroon is erg trots op dit resultaat, waar hij aan heeft bijgedragen, en voor hem een belangrijke motivatie was om de gemeenteraad in te gaan!

Ook de volgende periode na de verkiezingen op 16 maart, gaat GroenLinks er voor dat er ruimschoots aandacht is voor de betekenis van kunst en cultuur in Culemborg.

Tim de Kroon: “Kunst en cultuur is van grote waarde. We hebben hier goud in handen, en dat verdient waardering en steun vanuit de gemeente. Daar zet ik mij voor in, ook de komende vier jaar!”

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Yassin DagDag.(PvdA)
Steun voor amendement PvdA: Kwetsbare mensen worden ontzien tijdens bezuinigingen Nieuws 19 apr, 07:27
Foto moment na het optreden, altijd succes!
Culemborgers dansers Oriënt vermaken Japanse toeristen Nieuws 19 apr, 07:00
Werk van Kim Verschoor
Vergankelijkheid? Bekijk de kunst op Werk aan het Spoel Nieuws 18 apr, 10:21
• Annet van den Oord (links) en Roger Klaassen (rechts) organiseren het 'Teken je eigen reisdagboek'.
Iets persoonlijks? Teken een eigen reisdagboek met Annet van den Oord en Roger Klaassen Nieuws 18 apr, 07:00
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Culemborg in gesprek Nieuws 17 apr, 21:17
Afbeelding
Hospice Nocturne voorzitter Frits Ton neemt na tien jaar afscheid Nieuws 17 apr, 15:00
• Archieffoto Minke Wijkmans.
Minke Wijkmans overleden: "Duurzaamheid zat haar in het bloed" Nieuws 17 apr, 12:00
• De deelnemende onderneemsters.
Naar hartenlust shoppen tijdens Ladies Night Culemborg Nieuws 17 apr, 11:00