Afbeelding
Foto: Aangeleverd

GroenLinks-programma in eenvoudige taal

Algemeen Culemborg Kiest 326 keer gelezen

CULEMBORG • GroenLinks Culemborg vindt het belangrijk dat iedere inwoner kan meedoen aan de samenleving. Het helpt hierbij als de overheid en andere organisaties duidelijk en begrijpelijk communiceren. 

Daarom heeft GroenLinks het eigen verkiezingsprogramma samengevat in een flyer in eenvoudige taal, in samenwerking met de Stichting Lezen en Schrijven.

Speciaal voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart is de flyer overhandigd aan de taalambassadeurs Rivierenland. Zij zijn ervaringsdeskundigen en hebben zelf in hun leven moeite gehad met lezen en schrijven. In de gemeente Culemborg is volgens de Stichting Lezen en Schrijven 12 procent van de mensen laaggeletterd. GroenLinks vindt het belangrijk dat ook zij zich kunnen informeren over wat er in hun gemeente gebeurt en wat de plannen van politieke partijen zijn voor de komende jaren.

GroenLinks-lid Marcia Ottevanger werkte hieraan mee: ”We hebben een eenvoudige flyer gemaakt om onze sociale en groene ideeën voor Culemborg toegankelijk te maken voor alle inwoners. Als je zegt het belangrijk te vinden dat iedereen kan meedoen, dan wil je als GroenLinks ook het goede voorbeeld geven!”

“We vinden de flyer erg goed gelukt! Door de plaatjes en de korte tekst is heel duidelijk waar het over gaat”, zegt Addy, een van de taalambassadeurs. Ze benadrukt dat het belangrijk is om geen afkortingen, geen Engelse woorden, en ook zo min mogelijk beeldspraak te gebruiken.

Addy hoopt dat steeds meer gemeenten in Rivierenland en organisaties zoals Werkzaak in duidelijke taal gaan schrijven. Ze vraagt in haar vlogs, dit zijn korte filmpjes, met de naam ‘Taalmeiden’ aandacht voor het onderwerp. Op 10 maart verschijnt de vlog over de verkiezingen waar GroenLinks-lijsttrekker Tim de Kroon in te zien is.

De flyer van GroenLinks in eenvoudige taal is op verschillende locaties in Culemborg op te halen, bijvoorbeeld bij de bibliotheek. Ook is de flyer op te vragen via culemborg@groenlinks.nl en te bekijken op de website culemborg.groenlinks.nl.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Ovenbrand in pand aan de Culemborgse Lange Havendijk 112 4 uur geleden
Afbeelding
Europese topkandidaat komt naar Culemborg Nieuws 9 uur geleden
• Rogier Pattasina is één van de noeste werkers.
Noeste arbeid in Moluks gebouw voor de officiële opening van 6 juli Nieuws 9 uur geleden
• Kasteeltuin met het kanon.
Culemborgs Kasteel als strijdtoneel, vrijwilligers vertellen over Culemborgse en Gelderse twisten Nieuws 16 uur geleden
• FC Utrecht stadion.
Internationaal toernooi voor onder 13-teams Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Culemborg verwelkomt 30.000ste inwoner Nieuws 15 apr, 18:24
• De razendsnelle Mike van 't Zand (Hedel) ontwijkt een tackle en zal de 2 - 2 maken.
Hedel vrijwel zeker van titel na zege op BZS Sport 15 apr, 06:09
• Enthousiaste belangstelling, als de roede eruit uitgetild wordt..
Restauratie Johannamolen begonnen met verwijderen roeden Nieuws 14 apr, 07:25