Ondernemende vrouwen - Caatje aan de Lek
Ondernemende vrouwen - Caatje aan de Lek Foto: Jolande Basmeijer

Expositie ‘Mens en Omgeving anno 2021’

Algemeen 1.018 keer gelezen

CULEMBORG • Zestien fotografen van de Culemborgse fotoclub Lek en Licht hebben in 2021 het dagelijkse leven en de leefomgeving van Culemborgers in beeld gebracht. Van ondernemende vrouwen, talentvolle jongeren, kunstenaars, mens en hond tot aan plastic afval, stadsgroen en karakteristieke gebouwen. 

Het is een greep uit de onderwerpen die te zien is tijdens de expositie in Het Huis van de Stad van 14 februari t/m 4 maart en het Regionaal Archief Rivierenland van 8 t/m 25 maart.

In 2021 brachten 16 fotografen van de Culemborgse fotoclub ‘Lek en Licht’ de dagelijkse bezigheden van gewone mensen in Culemborg in beeld. Naast ondernemende vrouwen, talentvolle jongeren, actieve ouderen, kunstenaars, een oldtimer-verzamelaar, baasjes en hun hond(en) zijn dat mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld kinderen van vluchtelingen en arbeidsmigranten, mensen die de Nederlandse taal willen leren en mensen met een beperking. En niet te vergeten de vrijwilligers die ondersteuning bieden aan wie dat nodig hebben.

Daarnaast is er aandacht voor de omgeving waarin dit dagelijks bestaan zich afspeelt. Karakteristieke plekken en gebouwen zijn vastgelegd, en zelfs vergeleken met hoe het er vroeger op deze plekken uitzag. Het gebruik van de uiterwaarden, de randen van de stad en onderwerpen als plastic afval en stadsgroen komen ook aan bod. We deden verslaglegging van activiteiten als burendag en de jaarlijkse oldtimerrit.

Bijzondere verhalen

De verhalen van de mensen die zijn gefotografeerd zijn allemaal even bijzonder. De expositie maakt deze verhalen voor eenieder toegankelijk. Iedereen is van harte welkom om het eindresultaat van de 16 fotografen te komen bekijken in Het Huis van de Stad in Culemborg of het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel. Een ambitieus fotoproject als dit kan niet slagen zonder hulp van buitenaf. Daarom een dankjewel aan iedereen die ja heeft gezegd tegen dit project en de fotografen hebben gesteund bij het realiseren van deze expositie.

Waar en wanneer

De expositie ‘Mens en omgeving anno 2021’ is te bezoeken in Het Huis van de Stad (Oude Vismarkt 4, Culemborg) van 14 februari t/m 5 maart 2022, maandag t/m zaterdag 10-16 uur. De expositie reist daarna door naar het Regionaal Archief Rivierenland (J.S. de Jongplein 3, Tiel) en is daar te zien van 8 t/m 25 maart, dinsdag t/m vrijdag 10-16 uur).

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• KEC Choir Academy.
Zelfverzekerd het podium op? Meld je aan voor de Choir Academy Nieuws 2 mei, 12:00
Afbeelding
Dodenherdenking zaterdag 4 mei in Culemborg Nieuws 2 mei, 10:28
• Bezoekers tijdens een eerdere Open Dag in het Odensehuis Culemborg.
Open Dag in het Odensehuis Culemborg Nieuws 2 mei, 07:00
Afbeelding
Pak een batje! Jeugdclinics bij Tafeltennisvereniging Gispen Sport 1 mei, 10:53
• Dieke Niekerk-van Zijl ontving een gouden speld vanwege haar 50-jarige lidmaatschap bij de PvdA.
Fractievoorzitter van de PvdA Yassin Dagdag zet twee Culemborgers in het zonnetje Nieuws 1 mei, 09:17
• Diane Bos is één van de finalisten van Miss Elite Diversity Netherlands 2024.
In badkleding en op hakken? Diane Bos durft het! Nieuws 1 mei, 07:00
• Wat er is gebeurd is nog niet duidelijk.
Ongeval met trein nabij station Culemborg: geen treinverkeer update 30 apr, 17:12
• De Culemborgse Lindi Melse.
Culemborgse Lindi Melse schrijft tweede feelgood roman Nieuws 30 apr, 15:00