Ondernemer Lotte Kerkhoven zet zich in voor project met en voor jongeren.
Ondernemer Lotte Kerkhoven zet zich in voor project met en voor jongeren. Foto: Aangeleverd

Inspiratieboost voor jongeren nieuw project Hub Rivierenland

Algemeen 503 keer gelezen

CULEMBORG • Zelfstandig ondernemer Lotte Kerkhoven zet zich in voor een project met en voor jongeren. Ze is samenwerkingsexpert, teamcoach en werkt momenteel aan een boek over ‘Hoe samen werkt’. Ze heeft een enorme drive om het beste in mensen en teams naar boven te halen. 

Ze haalt hiervoor veel inspiratie van de jonge generatie. Haar dochter is elf jaar en deed vorig schooljaar mee aan the Battle of the Boats van Hub Rivierenland. Een competitie waarbij jongeren samen met bedrijven een boot ontwerpen, bouwen en daarmee ook een wedstrijd varen. Hier zag ze hoe mooi het is om ook deze doelgroep vanuit intrinsieke motivatie aan de slag te zetten. 

Lotte wilde graag betrokken blijven en meer met jongeren werken. Dit voorjaar krijgt ze daar alle kansen voor bij het AmBOSSador programma van Hub Rivierenland. Die naam is trouwens nog een werktitel, want het hele project – met steun van de Gemeente Culemborg - wordt van begin af aan met de jongeren vormgegeven. Het doel van een project is een flinke dosis motivatie en inspiratieboost voor jongeren die het nu zo hard nodig hebben.

“Inmiddels is het breed bekend dat jongeren in deze coronaperiode kampen met klachten als eenzaamheid en gebrek aan motivatie. Dat gaat mij erg aan het hart,” aldus Lotte Kerkhoven. “Het sociale component en het zien van een perspectief is wezenlijk voor middelbare scholieren en studenten. Als je in deze tijd je opleiding of carrière moet starten, dan heb je al een flinke achterstand. We zijn aan onze jongeren verplicht om ze te helpen om deze tijd makkelijker en boeiender te maken!”

Daarom staat Lotte als projectleider in de startblokken om dit initiatief voor en met jongeren te starten. Leerlingen van ORS Lek en Linge en KWC Culemborg, alsmede ROC Rivor kunnen zich hiervoor aanmelden. Uitgangspunt is dat leerlingen datgene kunnen doen wat hen inspireert en motiveert, waarbij we streven naar het ondersteunen van jongeren bij het maken van hun toekomstkeuzes. Dat is de voornaamste missie van Hub Rivierenland, een brug slaan tussen jongeren en bedrijven in de regio. Daar waar mogelijk maken ze dan ook de koppeling met het lokale bedrijfsleven. 

Lotte Kerkhoven: “Momenteel organiseren we inspiratiesessies die inzoomen op de behoefte van jongeren. We starten bij KWC Agora en bereiden de sessies uit in de andere scholen. In februari willen we graag een aantal kleine teams hebben klaarstaan die aan de slag kunnen met het project waar ze energie van krijgen. Leerlingen kunnen in diverse fases instappen, we zoeken zowel denkers als doeners. We staan open voor ideeën die ontstaan vanuit het contact met de doelgroep, zodat we zeker weten dat het aansluit bij een behoefte. Gaandeweg wordt alles steeds concreter. Dus volg vooral de sociale media kanalen van Hub Rivierenland en check de website!” www.hubrivierenland.nl

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De winnaars van vorige editie wachten op hun opvolgers. Bouwdorp 2024 komt eraan!
Bouwdorp Culemborg 2024: laatste week van de zomervakantie Nieuws 14 uur geleden
Guitar Ray Nijenhuis
Blues in Gelderlandfabriek met Herbie Blues en Guitar Ray Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Voertuig te water aan de Lange Aventuurseweg in Culemborg 112 22 apr, 15:26
• Rayan Dahri ontwijkt een tackle tegen Hertha.
Focus'07 vervalt in herhaling en laat tegen Hertha weer kostbare punten liggen Sport 22 apr, 05:58
Afbeelding
Personenauto rijdt tegen boom aan op de Rommersteeg in Culemborg 112 20 apr, 15:20
• De Gang van Zaken speelde zich in Geldermalsen overtuigend naar de finale.
Wie wint Parel van de Betuwe 2024? Nieuws 19 apr, 17:38
Afbeelding
Open dag nieuwe pand Hospice Nocturne Overig 19 apr, 17:27
KEC meets Dance
Kunst Educatie Culemborg treedt op met Dance Art Studio Nieuws 19 apr, 12:00