<p>&bull; De nieuwe stadsdichter Martin Walton.&nbsp;</p>

• De nieuwe stadsdichter Martin Walton. 

(Foto: aangeleverd)

Martin Walton de nieuwe stadsdichter van Culemborg

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Martin Walton is gekozen tot nieuwe stadsdichter van Culemborg. Het oordeel van de jury was eensluidend. Martin Walton, sinds enkele jaren in Culemborg woonachtig, zal in het komende jaar gevraagd en ongevraagd de Lekstad van dichterlijk commentaar voorzien.


De jury, bestaande uit Cees Braas (neerlandicus), Ria van Koppen (stadsdichter in 2020 en 2021) en Joos Reus (wethouder), kwam op 12 januari bijeen om een keuze te maken uit zeven inzendingen. De zeven aspirant-stadsdichters hadden, op een enkele uitzondering na, drie gedichten ingestuurd. Eén over een gebeurtenis in Culemborg, één over een Culemborgse locatie en één over een onderwerp naar keuze. De inzendingen vertoonden flinke variatie in onderwerp en dichtvorm. Opvallend was het hoge poëtische niveau.

De inzendingen werden zonder vermelding van de naam van de inzender aan de jury voorgelegd. Pas nadat de jury het – unaniem – eens was geworden over de winnende inzending, werd de gesloten envelop met de namen geopend . Martin Walton, de winnaar, mag beginnen het stadsdichterschap van Culemborg op eigen wijze vorm te geven.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten